Реклама / Ads
11| 4731 |28.08.2010 НОВИНИ

Жилищни апаши спипа полицията

.
Истински екшън по апартаменти и улици се разиграл, докато прибрали тримата крадци.
 

При специализирана полицейска операция е задържана „ударна бригада”, извършвала домови кражби, информира пресцентърът на МВР. Организираната престъпна група действала на територията на София, Пловдив, Пазарджик и Перник. Групата си водела картотека на набелязани жилища, в които не светело нощем и това било сигнал, че стопаните ги няма.

Тази сутрин е проведена специализирана полицейска операция от служители на ГД „Криминална полиция”, СДВР и ОДМВР-Пловдив, чиято цел е била противодействие на домовите кражби. В хода на операцията криминалистите попаднали по  следите на тримата крадци. От разстояние полицейските служители наблюдавали действията на В.М. на 44 години, К.М. на 23 години и М.Б. на 28 години. Последователно ловките крадци влезли в четири апартамента в столичните квартали „Красна поляна” и „Красно село”. От жилищата обирджиите си тръгвали със златни накити, аудио и видео техника, преносими компютри и други ценни вещи. Малко след 2,30 часа крадците влезли в апартамент, но побягнали след като собственикът на жилището се прибрал изненадващо. Въпреки това тримата продължили да обикалят различни столични адреси. Късметът им изневерил и на следващия адрес, където не успели да отворят ключалката на апартамента. Около 4.00 часа сутринта, минути след като извършили петият си успешен удар за нощта в квартал „Толстой”, те били атакувани от полицейските служители. След като видели униформените тримата се качили в чакащото ги БМВ и побягнали от мястото на последното си престъпление. Близо 30 минути криминалистите са преследвали обирджиите из столичните улици. Около 4,30 часа след предприети оперативни и заградителни действия групата е задържана. При претърсване на автомобила са открити всички задигнати от тази нощ вещи и скъпоценности. Групата използвала и друг автомобил като склад, в който се съхранявали средства предназначени за проникване в жилища – връзки с ключове, шперцове, “мечи лапи”, устройства за заглушаване на алармени системи и др. Отделно в един от обирджиите криминалистите намерили списъци с наблюдавани адреси.

„Ударната бригада” съществувала в този си състав от 4 месеца и действала на територията на София, Пловдив, Пазарджик и Перник. Освен, че извършвали домови кражби, тримата се специализирали и пласирането на задигнатото. Задържаните са стари познайници на полицията и имат богато криминално минало.

Предстои да бъде извършен оглед на откритите скъпоценности и връщането им на собствениците. По случая е образувано досъдебно производство. Случаят се наблюдава от Софийска районна прокуратура. Работата по документиране и разкриване на престъпната дейност на групата продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4921 |23.08.2010 Спипаха нелегални на път за ЕС . 3| 5144 |21.08.2010 Кифлата спипан при операция "Отрепките" . 4| 5397 |20.08.2010 В операция "Шейховете" спипаха и полицаи . 3| 4834 |16.08.2010 Спипаха жена и трима мъже, блудствали с 15-годишен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads