Реклама / Ads
0| 3456 |28.02.2022 НОВИНИ

Журналист: Зеленски се превърна от комедиен актьор в герой

.
Петко Георгиев Източник: стопкадър, Нова телевизия
Съпротивата на Украйна изненада Путин. Те вече сменят тактиката, преминават към обсада. Чудя се коя от квалификациите на световните лидери е най-валидна за него. Байдън го нарече убиец, Рюте го нарече ненормален. Струва ми се, че като квалификация най-правилна е тази на Меркел, която каза, че Путин се е откъснал от действителността.
 

Това заяви пред Нова телевизия журналистът Иво Инджев. По думите му целият украински народ се е обединил срещу действията на руския президент.

 

„Това, което се случва в Украйна, не се връзва с очакванията на Путин. Той призова украинските военни да се предадат. Чудовищна неадекватност. Той вероятно си мисли, че ще го посрещнат с цветя и рози“, каза още Инджев.

 

Според журналистът Петко Георгиев използването на ядрена заплаха е знак за безсилие.

 

„Това е признание, че операцията не се получава така, както Путин се надяваше. Това е поредно напомняне, че Русия е ядрена държава и не би се поколебала да използва ядрено оръжие“, добави той.

 

Според него в този конфликт не става въпрос само териториалната цялост или за правителството на Украйна.

 

„Това е стратегически конфликт между Русия и Запада. Ние сме пряко застрашени заради ядреното оръжие. Освен това, Путин вече изяде увеличението на пенсиите у нас. През тази инфлация всичко онова, което беше натрупано и обещано, замина“, каза още Петко Георгиев.

 

По думите му украинската държава е израснала в очите на другите държави в рамките на дни. Зеленски се превърна от комедиен актьор в герой, твърди Георгиев.

 

„Това разбира се не значи, че Украйна може да се справи сама срещу Русия. Не познавам държава, която може да се справи сама във военно отношение с руската федерация“, каза още журналистът.

 

Според него съществуващата система за световна сигурност не работи.

 

„С това Путин оправдава своята агресия срещу Украйна. Той смята, че Русия трябва да има по-голяма роля в една нова система за световна сигурност. Според мен приоритета е свършено различен. Трябва да се състави система за сигурност, която да изключва възможността един човек с ядрено оръжие да си прави каквото иска с останалата част от света. Иначе всички останали се превръщаме в заложници на хора, които управляват държави с ядрена мощност“, коментира Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9944 |28.02.2022 The Times: Над 400 наемници на Кремъл действат в Киев, за да убият Зеленски . 0| 3010 |28.02.2022 Очакват се преговори между Путин и Зеленски тази сутрин . 0| 3615 |28.02.2022 Зеленски: Следващите 24 часа ще са критично важни за Украйна . 0| 3976 |27.02.2022 Зеленски за преговорите с Русия: Не съм оптимист, но нека пробваме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads