Реклама / Ads
12| 13851 |28.01.2010 НОВИНИ

Кадър на ПРО БГ и бивш тв шеф скачат в стола на Милен Цветков

.
Сутрешният блок на Нова тв „Здравей, България” с нов водещ и с нов продуцент
 



Журналистът Георги Любенов ще е новият водещ на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България”. Бившият изпълнителен директор на закритата наскоро телевизия Re: tv Асен Григоров вече ще отговаря като продуцент за 150-минутното предаване в ранния пояс на медията. Това съобщиха за Frognews.bg запознати с вътрешните дела на канала, собственост на шведската група MTG.

Името на Георги Любенов за заместник на отстранения в четвъртък Милен Цветков се върти из медийните среди от преди Коледа. В негово лице шефовете на Нова телевизия виждали миловидно, спокойно и ведро присъствие. От известно време Любенов се представя като мъжката половинка в сутрешното предаване на ПРО. БГ.

Освен че предпочита умерения тон и неутралното поведение в диалозите с актуални политици, Любенов набляга и на информация от културата и шоубизнеса без да търси непременно оригинални гледни точки. Това според източници от медийните кулоари били предимствата, заради които ръководството на Нова е решило да се лиши за пореден път от създателя на популярния сутрешен формат „Здравей, България” Милен Цветков.

През 2000 г. именно той даде тон на наситените с политически спорове и социални казуси сутрешни блокове на БНТ и Btv. Но след като бе оттеглен, а години по-късно пак поканен да стопанисва сутрините на Нова, Милен не удържал битката за едно „различно събуждане” в компанията на Лора Крумова. Това беше мотото на възобновената след уволнението на журналиста Георги Коритаров програма „Здравей, България”. В нея Милен Цветков освен водещ, беше и продуцент.

Официалният аргумент за смяната му беше драстично спадналият рейтинг на предаването. Според мълвата обаче премиерът Бойко Борисов се дразнел от критичния тон на журналиста към гафове в управлението на ГЕРБ. От друга страна, доста зрители се настройвали негативно от чувството за непогрешимост и от безцеремонността, често демонстрирани от Цветков на екран.

От медията се надявали, че опитният Асен Григоров ще стегне и ще преподреди сутрешния блок с приоритет върху „сервизната информация”. Според програмната директорка на Нова тв Олга Лозанова, цитирана от медии и сайтове, „времето на хард сутрешните блокове” било отминало.

Преди да стане шеф на Re: tv, създадена от бизнесмените Иво Прокопиев, Светослав Божилов и от политолога Иван Кръстев, Григоров бе за дълги години едно от лицата на БНТ. Първо той се проявяваше като експертна звезда в икономическо предаване, после оглави и стана водещ на „Денят започна”. Междувременно за кратко се впусна в политическия пи ар като прес директор на СДС, когато негов лидер стана Надежда Михайлова, но след по малко от година акостира обратно на „Сан Стефано” 29. Fognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 4956 |13.01.2010 Крамоли и обвинения в некадърност дадоха старт на НС през 2010-та . 7| 4853 |03.12.2009 От науката да си отиват безплодните лентяи и трудолюбиви некадърници . 11| 6935 |30.09.2009 Кадър на ДПС „взриви” Сметната палата и Парламента . 4| 7601 |30.07.2009 Маргарита Попова плаши с "метла" некадърниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads