Реклама / Ads
14| 6102 |02.04.2015 НОВИНИ

Кадиев:Иван Иванов ще свали правителството на Борисов до октомври

.
Георги Кадиев
Според партията изборът на Иван Иванов за шеф на КЕВР е бил предрешен. Това каза Георги Кадиев по БНР.
 

 Ние отказахме да участваме в този фарс. Ние влязохме в определянето на номинации и кандидати за КЕВР с ясната мисъл, че ще има конкуренция, много кандидати и ще бъдат избрани най-добрите от тях. Поради тази причина БСП предложи четирима души за енергийната част и двама за водната част.

 

След това се появи едно листче, няколко часа преди самото гласуване, където бяха заградени имената на бъдещите комисари и се оказа, че наистина това е уреден мач. Ние решихме, че не искаме да участваме в това нещо. Кочков беше в парламента и отказа да се закълне, тъй като очаква решението на ПГ на БСП. Очаква се това решение да бъде взето във вторник.

 

До октомври месец Иван Иванов ще свали правителството на Бойко Борисов. ГЕРБ дори не осъзнават какъв автогол си вкараха с неговото избиране. Човекът е принципен и ще прави нещата, които трябва да се правят, а не които се харесат на ГЕРБ, прогнозира Кадиев.

 

Комисията за енергийно и водно регулиране  има необходимия състав, за да взема решения, просто трябва да бъде допълнен съставът й с избор на още един комисар, в случай че този не се закълне, тъй като той може да положи и утре тази клетва, каза депутатът Искрен Веселинов от Патриотичния фронт.  

 

Димитър Кочков не се закле като член на екипа на КЕВР заради поведението на БСП в залата и с желанието от този избор да се произведе скандал, смята Веселинов:

 

Не ми е ясно БСП като опозиционна партия какъв дивидент извлича, при условие че опитът за блокиране на работата на Комисията е опит да се блокира всичко, което се прави в областта на енергетиката – наистина да се стабилизират цените и да спрем да плащаме миналите далавери със средствата на хората днес.

 

Депутатът посочи още, че не е имало договорки за състава на КЕВР:

Ние бяхме категорично против избора на Ремзи Осман за член на Комисията, което показва, че не е имало договорка, която да обвързва всички. Бяхме против него, защото той няма нито ден стаж в областта нито на енергетиката, нито на водоснабдяването и канализацията. На самото изслушване беше неубедителен и смятаме, че има по-достойни кандидати за поста юрист на Комисията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4459 |02.04.2015 Христо Иванов: Не съм доволен от концентрацията на власт в прокуратурата . 6| 6056 |02.04.2015 Иван Иванов поведе КЕВР . 4| 5118 |02.04.2015 Христо Иванов бастисва 700 души от министерството . 1| 4798 |02.04.2015 Иванов против повече правомощия за Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads