Реклама / Ads
1| 3227 |31.12.2021 НОВИНИ

Как ще посрещнем Новата година у нас?

.
Източник: Reuters
С празнични концерти и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще бъде посрещната Новата година в много градове в страната.
 

Светлинно шоу по случай Нова година организират от Столичната община пред Народната банка в центъра на София. То ще започне в 19 часа на 31 декември. Светлинното шоу ще замести фойерверките, които от следващата година ще бъдат разрешени само от районните кметове, ако има предварително подадена към тях молба.

 

Във Велико Търново концертът ще започне в 23 ч. на откритата сцена на площад „Майка България“, а в полунощ ще започне светлинното шоу, но също без фойерверки.

 

И Кърджали се отказа от фойерверките, а 5 000 лева ще бъдат дадени на семейството от с. Рани лист, чиято къща беше опожарена на 15 декември.

 

Във Варна ще има празнична заря, а общината ще постави във всеки район символични ледени фигури.

 

Във Враца няма да има организирано общоградско посрещане на новата година. Общината се присъединява към кампанията на Фондация „Четири лапи“ и отменя празничната заря. Предвидените средства ще бъдат дарени на акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“, посочиха от местната управа.

 

Ансамбъл „Пирин“ ще представи концерт-спектакъл на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград в 23 часа.

 

С празничен концерт, но без традиционната новогодишна заря, ще бъде посрещната 2022 година в Симитли.

 

Концерт „Да посрещнем заедно Новата 2022 година“ ще има от 22 ч. на площад „Свобода“ в Русе.

 

Плевен ще посрещне новата година на централния градски площад „Възраждане“ с концерт, който ще започне от 21.30 ч.

 

В Добрич от 12 ч. часа на пл. „Свобода“ ще се състои предновогодишен концерт на ансамбъл „Добруджа“.

 

В Пазарджик новогодишният концерт ще се състои от 23 ч. пред драматичния театър в града. Зарята в града ще бъде заменена от светлинно шоу, без звук. Спестените средства от 8 хиляди лева ще бъдат използвани за местна кауза, по предложение на гражданите.

 

Новогодишната заря се отменя и във Велинград.

 

Концертът в Шумен е от 22.30 ч. на откритата сцена в парка до Общината.

 

В Кубрат от 11 ч. в читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1891“ ще се раздават баница с късмети и по чаша вино на гражданите. А от 23.30 ч. на централния площад ще се състои празнична програма.

 

Заради противоепидемичните мерки в страната Община Мездра реши, че традиционното посрещане на Новата година на градския площад няма да се състои. Средствата, предвидени за тържеството, ще бъдат предоставени на възрастни хора в нужда и на ученици с изявени дарби и творчески заложби.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2965 |31.12.2021 Какво ще бъде времето в последния за 2021 година ден? . 1| 4202 |30.12.2021 Николай Милчев: 2021 - годината на игленика, ловене на риба в чумава вода . 0| 3860 |30.12.2021 Министерският съвет с последно за годината заседание . 10| 4122 |29.12.2021 София ще посрещне Нова година без заря

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads