Реклама / Ads
3| 4036 |09.11.2016 НОВИНИ

Какво го чака Обама?

.
Барак Обама
Какво ще прави Барак Обама след януари догодина, когато ще напусне Белия дом? Пред него се откриват няколко перспективи след двата му президентски мандата, пише в. ”Фигаро”, цитиран от БТА.
 

На първо време Барак и Мишел Обама нямат намерение да напускат Вашингтон. Те вече са наели голяма къща недалеч от Белия дом и ще живеят там две години, докато малката им дъщеря Саша завърши училище. Имението в квартал „Калорама” има осем спални и девет бани.

 

От 1921 г. обаче не е имало случай бивш президент на САЩ да остане във Вашингтон. Ето защо е възможно след две години Обама да се премести в Ню Йорк. Там той може да преподава право в Колумбийския университет, където е учил в началото на 80-те години на миналия век. Самият Обама признава, че обича да преподава.


Една възможна опция пред него е университетът Хауърд във Вашингтон, където преобладават цветнокожите студенти. Това ще е възможност за него да продължи да подкрепя каузата на младите афроамериканци, отбелязва "Фигаро".

Обама може да се впусне в писане на мемоари - традиция за бившите президенти. Твърди се, че от такава негова книга приходите биха били над 300 милиони долара.

Президентът на САЩ може да дава изнася лекции и конференции срещу заплащане като един от своите предшественици Бил Клинтън и за всяка би могъл да получава хонорар от 250 000 долара.

 

Друг вариант пред Обама е да се премести в Чикаго, където е президентската му библиотека и където той е прекарал част от живота си със своята съпруга Мишел. Президентът на САЩ е работил там като социален работник, после като адвокат и преподавател по право, а накрая е бил член на Сената на щата Илинойс преди да стане федерален сенатор.

 

Евентуално завръщане в Хонолулу на Хавайските острови е последната вероятна опция за семейство Обама, което прекарва там коледната и новогодишната си ваканция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4795 |07.11.2016 След референдума: Масово проверяваме в Google какво е мажоритарна система система . 0| 3967 |07.11.2016 Стотици изнервени гласоподаватели чакаха в Чикаго . 4| 12741 |31.10.2016 Вижте какво надробиха за 4 г. в прокуратурата на Цацаров . 1| 3838 |24.10.2016 Проф. Начев: За трансплантация на сърце чакат 25 души в момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads