Реклама / Ads
34| 6565 |21.04.2013 НОВИНИ

Калин Георгиев: Ситуацията е като в Параграф 22, а МВР не заслужава

.
Главният секретар на МВР Калин Георгиев Източник: Булфото
Убеден съм, че няма незаконно подслушване. Техниката не може да подслушва секретно. Има разлика между подслушване и слушане. Едното се прави тайно, секретно, без да знае никой, а другото е явно. И тъй като ние не можем да подслушваме тайно, не го правим и явно. Това е малко като Параграф 22.
 

Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев пред Нова телевизия. „Никъде не е казвано, че МВР подслушва незаконно, а сега излязоха други данни", каза главният секретар на МВР. Георгиев цитира интервю на Мак Грей, в което той казва за подслушването в България: „Случаят е във фаза на спекулации, а не във факти". И призова: „Нека говорим с фактите, а не със спекулациите".

На въпрос дали вътрешният министър Цветан Цветанов е разпореждал незаконно подслушване на определени лица, Калин Георгиев каза: „Убеден съм, че Цветанов не е разпореждал незаконно подслушване. Отговорността е персонално и ако някой е заставен да направи такова нещо, сега щеше да излезе и да каже: „Изпрати ме Цветанов" или „Изпрати ме Калин Георгиев".

Той призна, че не е виждал анонимното писмо, което Сергей Станишев е разнасял по медиите.

„Колкото по-бързо станат назначените експертизи, толкова по-бързо ще изчистим името на министерството", заяви Калин Георгиев.

„Тези записи са налични и архивирани. Най-лесно е да съпоставим записите, направени в определените фирми и тези, направени при нас. Това е най-лесно", каза МВР секретарят. „Ако се търси конфликт между нас и прокуратурата, такъв няма. Продължаваме да си работим много добре, независимо, че си правим проверки. Аз по няколко пъти на ден се чувам с главния прокурор", категорично заяви Калин Георгиев.

„Усещането, което се създава в МВР, не е добро. Неслучайно президентът Плевнелиев и премиерът Райков оцениха ситуацията правилно. Президентът беше на посещение в МВР и направи много силна реч, в която каза, че вярва на МВР", каза още главният секретар.

На въпрос дали кетчърите са работели на 13, 14 и 26 февруари, той каза, че не може да се ангажира с дати, но в този период е разследвано тежко престъпление от голямо значение, но не иска да дава подробности и да коментира повече.

"В МВР не работят шайка престъпници, ние не сме престъпници. Бях иронизиран заради това, че МВР просело любов. Държавата не може без тези свои органи. И те трябва да бъдат подкрепяни", заяви още главният секретар. И разказа за действията на полицията в Бостън след атентата там.

"Тези, които ни учат на морал от екрана на всеки четири години, някои от тях правят такива скандали преди избори", заяви още Георгиев. И обясни как на няколко пъти е молил политическите партии да не се занимават с МВР.

"Но точно тези хора не е правилно да ме учат на морал", обясни главният секретар.

По думите му на всеки четири години, преди избори, се завихря грандиозен скандал, в който МВР е заложник. По случая „Флоров" Калин Георгиев каза, че не му е приятно, че главният секретар на МВР е замесен в такава ситуация.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4985 |21.04.2013 Калин Христов: Не харчене, а структурни промени . 60| 6100 |17.04.2013 К. Георгиев: Човекът с отверката е квалифициран инженер . 26| 5998 |15.04.2013 Коритаров: Оставка за подслушването трябва да подаде Калин Георгиев . 23| 5798 |06.04.2013 К. Георгиев: Не сме подслушвали журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads