Реклама / Ads
3| 3362 |28.01.2021 НОВИНИ

Калоян Паргов: Изборът на нов директор на „Гробищни паркове“ е фарс

.
Симптоматичен за начина, по който се работи в Столичния общински съвет, е наскоро приключилият, набързо, конкурс за избор на нов директор на ОП „Гробищни паркове“. Той се проведе в един ден, 21-ви януари, и можем да го наречем с една дума – фарс. Това каза Калоян Паргов в декларация от името на групата на социалистите в СОС в началото на днешната сесия.
 

По думите му този конкурс извежда на дневен ред начина, по който се провежда подборът на ръководни кадри в системата на общинските дружества и предприятия. „Откритото, законосъобразно и обективно класиране на всички кандидати е важно. А не формално, преднамерено и задкулисно взимане на решения от чиновници, без значение дали са на ниво заместник-кмет или на ниво директор на дирекция“, изтъкна Паргов.

 

Той посочи, че тази комисия се председателстваше от доц. Тодор Чобанов, който в рамките на 1 заседание, с продължителност 4 часа, е поставил членовете в невъзможност да се запознаят с 6 концепции, да проведат интервюта със съответния брой кандидати, да оценят концепциите и представянето им и да вземат решение как да бъдат класирани.

 

„Отговорността за всичко, което сега се случва в това предприятие, ще я носят тези, които са участвали в тази изборна комисия. Няма разумно обяснение какво е наложило процедурата да бъде сведена до едно заседание, на което комисията набързо да свърши цялата й възложена работа“, каза Калоян Паргов.

 

Според него още по-смущаващо е, че на членове на комисията, които носят отговорност за направения избор, е отказан достъп до оценъчните бланки на базата, на които е извършено класирането и съответно е определен победителят в конкурса. „Явно те са строго секретни и имат отношение към националната сигурност, след като са такава тайна“, предположи той.

 

„Този начин на подбор, под ръководството на зам.-кмета Чобанов, можем да го оценим като безцеремонен и скандален. За пореден път наблюдаваме от негова страна опит за незачитане на правилата и принципите за прозрачно и отговорно управление“, категоричен бе Паргов.

 

„Общинските съветници от БСП няма да служат за параван или смокинов лист, който да прикрива взимането на еднолични и непрозрачни решения, за които администрацията използва съветниците като гумен печат, с оглед прокарване на лични решения и виждания“, заяви председателят на групата на социалистите.

 

„Гробищните паркове и състоянието им е тема, която ние отказваме открито да дебатираме и обсъждаме, защото разбираемо тя не е от най-приятните. Но по начина, по който се грижим за тези, които сме изпратили там, показваме нашето отношение и уважение към тях. За съжаление това, което виждаме не говори добре за нас – и като нация, и като община, и като жители на столичния град“, обясни Паргов.

„Колкото по-скоро, г-н Чобанов, подадете оставка, толкова по-добре за процесите, за които отговаряте. Когато и да я подадете, все ще е късно“, обърна се в заключение Калоян Паргов към заместник-кмета по Култура, образование, спорт и младежки дейности.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3715 |27.01.2021 Калоян Паргов: Очевидно в някои участъци на метрото е вложено повече старание . 5| 3027 |23.01.2021 Калоян Паргов: От нашата воля за победа зависи дали ще я постигнем . 15| 3481 |22.01.2021 Калоян Методиев: Трябва ни ново, амбициозно управление . 7| 4460 |20.01.2021 Калоян Методиев, РЕГО: Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да гласува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads