Реклама / Ads
11| 5768 |25.06.2014 НОВИНИ

Калоян Паргов: Колкото и да се искат оставки в БСП, решението е на лидера

.
Има един принцип в БСП – колкото и да се искат оставки, решението е персонално – на лидера на организацията. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов. „Това е един процес, за който аз нямам желание да говоря публично – каквото имам, го казвам на вътрешнопартийните форуми и лично на хората. За мен е важно БСП да бъде единна, силна и консолидирана. Винаги съм смятал, че този публичен модел на говорене не ни решава проблемите.
 

Предстоят ни решаващи избори, защото те ще оформят едно бъдещо управление на държавата в трудни моменти – на прага на нов програмен период и БСП, като отговорна партия, трябва да положи максимални усилия да мотивира своя електорат, за да може представянето на изборите да е успешно и подобаващо и да имаме участие в управлението на държавата. Без мотивацията, а само с организация и ресурси БСП няма да спечели избори и за мен това е най-голямата тревога като лидер на най-голямата партийна организация в София”, коментира още Калоян Паргов пред "Фокус".

„Той избра мандата на европейски депутат предвид по-голямата задача като лидер на Партия на европейските социалисти – това е една от големите му отговорности и предстои да видим полезността на тази му позиция за България. Аз съм убеден, че има необходимите качества, които ще развие. Да, вярно, в последната година беше по-концентриран върху партията и по-малко върху Европа и развитието на ПЕС, но в момента с този сигнал той иска да даде обратната посока – че е важно развитието на ПЕС и Европа, част от която е и България”.Така Паргов отговори на въпрос, как Станишев ще ръководи БСП от Брюксел.

В конгреса на партията няма нищо необичайно и самият форум се провежда по точен дневен ред. „Конгресът, като определение си има точен дневен ред – оценка на участието на БСП в управлението, предизборна платформа, с която ще се яви БСП на изборите, политическа резолюция за задачите пред партията за предстоящите избори и коалиционния формат, в който БСП обикновено се явява на изборите. Този конгрес е част от подготовката и винаги БСП преди явяване на избори е провеждала заседание на конгреса с този дневен ред”, обясни софийският лидер на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 87| 5837 |28.05.2014 Бареков: Станишев е бил журналист, колкото аз световен шампион на батут . 21| 6461 |08.05.2014 Калоян Паргов: Събитията в Одеса са недопустими . 14| 6877 |31.03.2014 Курумбашев: Първанов да отправи поне толкова критики към Борисов, колкото към Станишев . 27| 6069 |29.03.2014 БСП: По-добре пари за социална дейност, отколкото за банки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads