Реклама / Ads
3| 4023 |16.03.2020 НОВИНИ

Калоян Паргов: Опасността за държавата е голяма, нужен е много разум при взимането на мерки

.
Калоян Паргов
БСП - София сформира доброволчески ”Тимуровски команди” с младежи от градската организация в помощ на нуждаещи се възрастни хора
 

Опасността за държавата в момента е много голяма, затова е нужно да подходим с разум, експертиза и отговорност при взимането на мерки за справяне с пандемията. Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов във връзка с изключително тежката ситуация в страната, причинена от коронавируса.

 

"На първо място, разбира се, са животът и здравето на гражданите. В този момент всеки от нас трябва да бъде отговорен към себе си и близките си. Сега е време за солидарност, съпричастност, смирение и самодисциплина, заяви той. - Много е важно да запазим спокойствие, да не се паникьосваме и да спазваме правилата - висока хигиена, ограничаване на общуването, използване на дезинфектанти. В тежката ситуация, в която се намираме, безотговорността на един човек може да коства живота на много хора. Лекарите и доброволците, които са на първа линия в справянето с вируса, заслужават нашата подкрепа, огромен респект и благодарност. Вярваме на професионализма на ген. Мутафчийски и разчитаме, че мерките и грижите ще са достатъчни, за да не допуснем разрастване на епидемията като в Италия".

 

Според Калоян Паргов тази пандемия ще струва изключително скъпо не само на България, но и на света.

 

"Необходими са мерки, за да подсигурим стабилността на държавата, заяви той. - Говорим за три вида мерки - спешни, средносрочни и дългосрочни. Много е важно правителството да даде яснота за състоянието на фискалния и на Държавния резерв. Спешните мерки, които бяха взети за справяне с разпространението на вируса, спряха дейността в няколко много важни сектора от българското стопанство. Малкият и среден бизнес е изправен пред фалит, огромен брой хора може да останат без работа. Затова в момента най-спешно е взимането на социално-икономическите мерки. Те обаче изискват много сериозен експертен анализ, хладен разум и огромна отговорност, за да не счупим държавата. Защото опасността наистина е голяма. Трябва всички да подходим много сериозно. Загубите в икономиката заради вируса тепърва ще ги изчисляваме, но те ще бъдат огромни. В този момент парламентът е мястото, в което трябва да бъдат взети най-важните решения. Надявам се народните представители да проявят хладен разум, солидарност и достатъчно висока отговорност, за да вземат правилни решения".

 

Калоян Паргов съобщи, че БСП - София сформира доброволчески "Тимуровски команди" с младежи от градската организация в помощ на нуждаещи се възрастни хора в града.

 

"Изцяло се съобразяваме с обстановката и ситуацията и затова затворихме нашите районни клубове във времето на извънредното положение в държавата, каза той. - Искаме да съхраним живота и здравето на нашите членове и симпатизанти, не малка част от които попадат в рисковата групата - на най-застрашените от вируса граждани. Ограничили сме контактите, минаваме на дистанционна работа и комуникираме по телефоните и електронните пощи. Животът продължава, но най-важното е да се погрижим за здравето - нашето и на близките ни. Вирусът не ни плаши, не ни е парализирал, но трябва да бъдем по-отговорни и дисциплинирани. Предвид цялата тази ситуация решихме да организираме младежи, които да се погрижат за възрастните и нуждаещи се наши членове и симпатизанти в София и да им помогнат. Добре познатите от преди време Тимуровски команди ще посещават домовете на хората, ще им пазаруват храна и лекарства и ще им помагат, с каквото е необходимо".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4125 |04.03.2020 12 от 12 номинации за Калоян Паргов за председател на ГС на БСП - София след проведени конференции в половината райони на столицата . 0| 4120 |03.03.2020 Калоян Паргов: Да се върнем към идеалите на възрожденците . 7| 4129 |29.02.2020 Калоян Паргов: Средната класа е гръбнакът на стабилната социална държава . 12| 4249 |28.02.2020 Жандармерията е по границата с Турция заради опасността от мигрантска вълна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads