Реклама / Ads
1| 4090 |27.01.2019 НОВИНИ

Калоян Паргов: Вчера проведохме Конгрес на единството

.
Калоян Паргов
”Вчера проведохме Конгрес на единството преди първата голяма битка през тази година”, заяви председателят на БСП - София Калоян Паргов при участието си в сутрешния блок на телевизия ”Европа”. Той обясни, че това е ярък пример за способността на социалистическата партия да се мобилизира и да се обединява преди всяко важно събитие.
 

"През 2019-а БСП ще стане на 128 години и през всичкото това време вътре в партията е имало идейно-политически спорове, които отвън изглеждат като битки, коментира Калоян Паргов. - Тези сблъсъци са типични за БСП. Но преди важно събитие, в което тя участва, вътрешнопартийната дискусия затихва, конфликтите се затварят. Това също е типично за партията ни. И най-важното послание, което излезе от вчерашното заседание на 49-ия Конгрес е именно това - БСП влиза единна в изборните битки през тази година".

 

Калоян Паргов коментира и въпроса за евентуални бъдещи коалиционни партньори на социалистическата партия. "Този толкова важен въпрос за съюзника винаги е стоял на дневен ред при нас, каза той. - Нашата Визия за България и платформата, която приехме на Конгреса вчера, са основата за всякакъв вид разговори за партньорства оттук-нататък. За нас това е посоката на развитие на страната ни и тя ще бъде водеща при разговори за коалиция. Няма да се коалираме заради постове, какъвто е стилът на патриотите сега, а и на някои други партии. Големият проблем при коалициите е, че когато веднъж отстъпиш от програмата си и направиш завой само и само да спасиш едно правителство, губиш доверието. Ние имаме червени линии, от които няма да отстъпим. Те са заложени в нашата Визия за България. Който ги приеме, с него ще вървим напред. Компромисите имат много висока политическа цена. Ние сме го изпитали няколко пъти".

 

Според председателя на БСП - София, предстоящите евроизбори ще бъдат най-сериозния тест за коалицията на патриотите. "Няма нищо вярно в твърдението на премиера, че управляващата коалиция работи добре, категоричен е Калоян Паргов. - Видите ли - те били работели добре, а в малката коалиция нещо там си били спорели. За какво спорят - за ланския сняг или за чистотата на въздуха?! Като си тръгнал на път с някой и той постоянно ти създава проблеми, няма как да ти е комфортно пътуването. А фактите, които доказват проблемите в управляващата коалиция, ги виждаме и ги чуваме всеки ден. Волен Сидеров върви на една страна, Валери Симеонов - на друга. А на Каракачанов синята каска му отесня. Вече е съвсем очевидно, че не може да вразуми колегите си".

 

Калоян Паргов смята, че на БСП й е необходимо още съвсем малко, за да направи решаващата крачка и да се поздрави с победата на 26 май. "Постепенно БСП се оформя все по-стабилно като Алтернативата, каза той и призна, че мислите му са само за победа на евроизборите. - Доказват го и социологическите проучвания - разликата между БСП и ГЕРБ е почти нулева - в рамките на допустимата грешка. Вярно е, че тези проучвания са само ориентир, не трябва да се уповаваме основно на тях, но е видно, че корабът на управляващите потъва. Вярвам, че 2019-а ще бъде годината на промяната и на новото начало. И ако колегите от ГЕРБ не проумеят факта, че растежът на икономиката, с който се хвалят, не е достатъчен и че на България й трябва по-различна икономика - икономика на догонващ растеж, те просто няма да участват в това ново начало. Та през миналата година дори самият Томислав Дончев призна, че българската икономика в момента е "на ишле

 

Калоян Паргов, който е председател на групата на БСП в Столичния общински съвет, коментира и темата за предстоящото гласуване на бюджета на София. "Сумата вече надхвърля 1,7 милиарда лева - рекорден бюджет, каза той. - Разликата е единствено в числата. За съжаление те видимо не водят до резултати за гражданите на София. Метрото вече не е новина, с която да се хвалят управляващите. На дневен ред е мръсният въздух, с който очевидно те изобщо не могат да се справят. До такава степен не могат, че улисани миналата събота и неделя в предизборното им шоу в Зала 3 на НДК, не можаха да реагират на силното замърсяване на въздуха в края на седмицата. Сетиха се да отправят призиви, след като ние излязохме с позиция, а после дни наред обикаляха медиите да се оправдават и да манипулират хората с твърдения, че въздухът бил чист. Така не се решава толкова сериозен проблем, който има пряко въздействие върху здравето на хората".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3886 |20.01.2019 Калоян Паргов: Умението за защита на националния интерес е основен критерий за избор на кандидати за евродепутати . 0| 4212 |05.01.2019 Калоян Паргов ще участва в честването на 171 години от рождението на Христо Ботев . 1| 5129 |29.12.2018 Калоян Паргов: Очаквам винетки и за ”Цариградско шосе” . 2| 4657 |26.12.2018 Калоян Паргов след посещението в Белград: Бъдещето на човечеството е в модерния социализъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads