Реклама / Ads
3| 3183 |03.11.2021 НОВИНИ

Кънчо Стойчев: Хвърлянето на кал заради пандемията няма да донесе дивиденти на никого

.
Кънчо Стойчев Източник: БГНЕС
Няма невинни политици по отношение на COVID-19 и хвърлянето на кал няма да донесе дивиденти на никого на изборите. Това коментира социологът Кънчо Стойчев пред Радио „Фокус“.
 

„Тази повишена смъртност в момента се дължи на занемареното здраве на българите. Който каквато и да е кал против когото и да било, дълбоко здравият разум на българина му подсказва за какво точно става дума. Не вярвам, че това ще даде ефект върху изборите, още повече, че остават десетина дни“, отбеляза Кънчо Стойчев.

 

Социологът прогнозира сравнително висока избирателна активност на 14 ноември, въпреки пандемията.

 

„Очаквам една нормална, леко завишена активност във връзка с това, че имаме два избора наведнъж, това мотивира повече хора. Това означава, че около 3 милиона души очаквам да гласуват в България и не знаем колко ще гласуват в чужбина, но така, както виждаме секции и първоначална подготовка за избори, най-вероятно около 150 хиляди души ще гласуват и в чужбина, тоест, няма да достигнем най-вероятно необходимите 3 милиона и 400, за да може да бъде валиден един избор на президент на първи тур, така че отидем най-вероятно на втори тур“, прогнозира Кънчо Стойчев.

 

Социологът посочи, че за парламентарните изори има видимо покачване на доверието към партиите на статуквото – ГЕРБ и БСП.


„По-малко към ГЕРБ, повече към БСП. При БСП наблюдаваме една мобилизация, която мога да обясня с изборите 2 в 1, тъй като мотивът да гласуват за Радев ще изкара много поддръжници на лявата идея, които са се въздържали от гласуване на парламентарни избори било то поради несъгласие с някои вътрешни аспекти на партийния им живот и т.н., но тъй като ще се гласува и за президент, тези хора, отивайки до урната, ще пуснат и за партията, червената партия“, каза още Стойчев.

 

Той отчете и засилващо се разочарование от партиите на промяната – ИТН, ДБ и ИБГНИ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6417 |01.10.2021 Красимир Стойчев: Джамбазки говори глупости за въглеродните емисии, може да се овладее енергийния шок . 2| 4245 |24.09.2021 Янаки Стоилов: Прехвърлянето на Бюрото за защита към МП е символно . 14| 3859 |23.09.2021 Кънчо Стойчев прогнозира управленска конфигурация между ГЕРБ, ИТН и ДПС в 47-то НС . 7| 4929 |16.09.2021 Тихомир Стойчев: Хората във властта станаха съучастници на организираната престъпност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads