Реклама / Ads
1| 4794 |11.11.2018 НОВИНИ

Кандидатът за почетен консул на България в Скопие е в ареста за пране на пари

.
Орце Камчев Източник: Орка холдинг
Известния като най-богатия македонски гражданин Орце Камчев е бил задържан от Специалната прокуратура. Срещу Камчев е наложена мярката ”задържане под стража за 30 дни” за организирането на ”престъпна група с цел измами, пране на пари и злоупотреба със служебното положение”. Бизнесменът е предложен за почетен консул на България в Скопие.
 

На 13-ти април тази година от македонското външно министерство съобщават, че е постъпило искане от София Камчев да бъде назначен за почетен консул, но до този момент няма одобрение от страна на правителството в Скопие. Орце Камчев е предложен от българския вицепремиер и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за почетен български консул в Македония, а кандидатурата му е одобрена от българското Външно министерство, съобщава faktor.bg.

 

Освен Камчев в ареста за един месец са и и най-близките му сътрудници - Ненад Йосифович, Тодор Мирчевски, Цветан Панделески и Зорица Арсовска. Около 3.30 часа българско време Камчев е отведен в следствения арест "Шутка" в македонската столица. Вчера сутринта служители на Специалната прокуратура са влезли в централата на компанията "Орка холдинг", която е собственост на Орце Камчев. В спецакцията са участвали и представители на Дирекцията за борба с организираната престъпност и корупцията към МВР.

 

Камчев е собственик и акционер в множество компании. До февруари 2017 година той е един от собствениците на "МПМ" - фалиралата медийна компания, която се разследва от Специалната прокуратура като най-големия дарител на предизборната кампания на ВМРО-ДПМНЕ за местните избори през 2013 година с 252 843 евра. Тогава партията се ръководеше от Никола Груевски. През 2016 г. Forbes определи 46-годишният Орце Камчев като най-богатия македонски гражданин, съобщава actualno.com.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3856 |09.11.2018 Кандидатът за почетен консул на България Орце Камчев се разследва от македонската прокуратура . 0| 3726 |25.10.2018 Обявиха за почетен гражданин на Кюстендил шофьора, спасил 12 деца в училищен бус . 6| 7529 |24.10.2018 Само във Фрог: Крият заплатите на членовете от Консултативният съвет по законодателство, който и не работи . 0| 4016 |20.10.2018 Саудитска Арабия: Хашоги е умрял в консулството в Истанбул при сбиване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads