Реклама / Ads
31| 6010 |25.03.2015 НОВИНИ

Кънев: Местните избори може да са фатални за коалицията

.
Лидерът на ДСБ Радан Кънев е недоволен от кмета на София Йорданка Фандъкова. „Симпатиите са едно, но контролът върху общинския бюджет е съвсем друго", коментира той. Според него не е ясно, кога ще бъде сформирана комисия в парламента, разследваща модела КОЙ.
 
Кънев не изключи възможността предстоящият местен вот да създаде напрежение, както вътре в Реформаторския блок, така и в коалиционните отношения с ГЕРБ. Радан Кънев посочи, че реформаторите ще имат свои кандидатски листи за общински съветници и номинации за кметове в големите градове, като не изключи и напрежение между партиите в Реформаторския блок, но и с ГЕРБл

„Винаги всички избори могат да всеят раздор в коалиции, че и в единни партии. Аз засега виждам повече раздори вътре в ГЕРБ, свързани с местните избори, отколкото между нас и тях, както и вътре в нашата коалиция. Но всякакви процеси са възможни. Ако надделее партийното начало, манията да представяш партията си за победител и да броиш кметове и общински съветници, все едно това са национални избори - било то вътре в Реформаторския блок или в отношенията между Реформаторския блок и ГЕРБ, тези избори може да имат много лоши и може би фатални последици за Реформаторския блок или коалицията, която управлява страната", каза още той по Дарик.

 Лидерът на ДСБ разкритикува и начина на управление на София, чийто бюджет всяка година надхвърля един милиард лева: „Софийският общински съвет харчи над 1 млрд. годишно, всъщност третият бюджет в държавата, е бюджетът на София. И ако симпатиите към г-жа Фандъкова като човек са някак всеобщи - виждаме, че и повечето ни избиратели я харесват, съвсем не мога да кажа, че отношението им към начина, по който се харчат парите им като софийски данъкоплатци е същото. Напротив - много остро критични са към начина, по който Столичният общински съвет се разпорежда с нашите пари. Аз също съм много критичен и това рязко сваля и доверието ми към кмета".

Радан Кънев посочи, че до дни ще бъде внесен и законопроект за реформа в съдебната власт. За отношенията между ГЕРБ и ДПС, заяви, че реформаторите са незаменими.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4285 |24.03.2015 Стоилов: БСП е първата партия, която предлага това, с което ще се обърне към хората на местните избори . 2| 4459 |24.03.2015 Радан Кънев: Да се изслуша надзорният съвет на КТБ . 6| 4365 |24.03.2015 АБВ не преговаря с БСП за местните избори . 9| 4518 |24.03.2015 П. Кънев: Няма смисъл от отработване в събота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads