Реклама / Ads
1| 4637 |07.10.2020 НОВИНИ

Капка Панайотова: Инвалидна количка няма достъп до НС. Само Светият Синод не е длъжен да отговаря за това беззаконие

.
Снимките, които виждате показват резултата от един дълъг основен ремонт, по-скоро преустройство, на бившия партиен дом и превръщане на неговата зала „Георги Кирков“ в пленарна зала на българското Народното събрание. Това е мястото, където заседава върховната власт на една демократична държава, каквато би трябвало да е България след 1989 година.
 

Синият цвят на интериора идва да подскаже някакви предпочитания към „синята идея“ от края на миналия век – идея за модернизация, върховенство на закона и човешки права.

 

Множеството прагчета по амфитеатъра на залата, които трябва да бъдат преодолени, за да се стигне до всяко депутатско място, отдалечават тази сграда от представата за модерност и приобщаване на всички социални групи.

 

Не виждам причина човек с увреждане – в инвалидна количка или с увредено зрение – да не стане народен представител. Няма причина да не бъде и министър, който да се явява на парламентарен контрол. Освен нежеланието да се забърква в партийни интриги и нечисти сделки, причината би била недостъпната среда на българския парламент.

 

Това е недопустимо в 21-ви век в държава, която се е обвързала с принципите за зачитане на човешките права и върховенство на закона. Това е недопустим резултат в 21-ви век след похарчване на 18,5 млн. лв. народна пара.


Тези снимки трябва да предизвикат трудни въпроси към председателя на Парламента, към премиера, към министъра и заместник министъра на труда и социалната политика, към "лидерите" на национално представителните организации на хората с увреждания, към Агенцията за хората с увреждания...

Само Светият Синод не е длъжен да отговаря за това беззаконие.


Аз лично имам естетическа непоносимост към този тип сталински барок, който е пълната противоположност на представата ми за обител на демокрацията – нещо величествено в своята скромност, но красиво и привлекателно.

 

Бившият партиен дом има смразяващо, отблъскващо, надменно излъчване на място, което събира под един покрив не особено изискана и образована част от обществото, обсебена от мегаломания и овластена да взема решения, които променят живота на всеки от нас.

 

Това е властта в държавата, която си позволява да бъде безхаберна, да безобразничи, да не спазва законите и да ни държи във вечна мизерия и зависимост от подаянията си. #ОСТАВКА в името на законността, върховенството на правото, а не на една личност, която и да е тя...

 

Капка Панайотова, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6449 |17.09.2020 Мая Манолова: Сачева да седне в инвалидна количка и тогава да говори! . 9| 6592 |28.07.2020 Николай Слатински: Какво ли няма да се направи в името на политическото оцеляване и с изцеждане до капка на вимето на народа . 1| 4244 |22.06.2019 Мъж изкачва Черни върх с инвалидна количка . 0| 4170 |13.06.2019 Жена в инвалидна количка 3 месеца не може да излезе навън заради ремонт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads