Реклама / Ads
15| 5671 |28.06.2013 НОВИНИ

Каракачанов: България трябва да има категорична позиция спрямо Македония

.
Красимир Каракачанов
Преди ние да дадем категорично съгласие Македония да влезе в ЕС, тя трябва да изпълни редица условия.
 

Преди няколко дни се появи едно писмо, подписано от разни хора, с което се настоява българското правителство веднага и безусловно да подкрепи Македония за членство в Европейския съюз с аргументи, че ние не трябва да си пречим като балкански държави, че ако подкрепим Македония, ще помогнем на българите в Македония и други подобни и честно казано несериозни аргументи, заяви за „Фокус” Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО – БНД.

„Затова aз одобрих и подписах подписката срещу ревизия на българската позиция за европейско членство на Македония. За мен България трябва да има много ясна и категорична позиция спрямо Македония по отношение на нейното членство в Европейския съюз. Това означава, че преди ние да дадем категорично съгласие Македония да влезе в ЕС, тя трябва да изпълни редица условия”, добави Каракачанов. Според него, трябва да бъде подписан договор, който да гарантира, че Македония няма да предявява претенции към България. 

„Откакто съществува държавата Република Македония, те предявяват претенции за някакво македонско малцинство, настояват т.нар. македонско малцинство, т.е. населението в Благоевградска област, да учи техния македонски език, който е измислен през 1946 година. Те фалшифицират българската история, унищожават на територията на Македония всички паметници на българското културно и историческо наследство и продължават да водят антибългарска политика не само чрез медиите, но и преследват всички онези граждани на Република Македония, които изявяват българско национално самосъзнание. България не трябва и не може да подкрепя такава страна за членство в ЕС, най-малкото защото има определени критерии, които трябва да се спазват”, добави Каракачанов. По думите му, не може България да си затваря очите пред факта, че Македония малтретира хората с българско национално самосъзнание, фалшифицира и краде българската история. 

„Това трябва много ясно да бъде описано като ангажимент на Македония и трябва да се задължи да спре със своята фалшификаторска и антибългарска политика. Точно поради тази причина смятам, че България трябва още по-категорично да изявява позиция в защита на българите в Македония, в защита на своето културно-историческо наследство, а не да „сваля гарда” и в името на някакви общи принципи, които са описани в предишния документ, за който Ви казах, безрезервно да подкрепяме едно антибългарско правителство и едно антибългарско поведение. Това е най-малкото наивно, глупави и да каже, че е национално предателство”, каза още Каракачанов. „Аз не искам България да защитава коминтерновската политика на Скопие”, допълни Красимир Каракачанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6183 |28.06.2013 Д. Бобева: Правителствата трябва да живеят с идеята за 2-3 месеца . 17| 5300 |25.06.2013 Жорж Ганчев: Всички политици трябва да бъдат изметени . 13| 5390 |25.06.2013 Омбусманът: Няма време за шикалкавене, трябват промени в Изборния кодекс . 129| 5549 |23.06.2013 Ив. Костов: Трябва да се спасява българското общество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads