Реклама / Ads
38| 10763 |16.03.2023 ПОЛИТИКА

Къро, политици и бизнесмени готвели отстраняване на Гешев. Намесиха “Цецо от Белград”, а “Промяната” били “малоумни”

.
Скандални доказателства, иззети при арест на двама души, разпространи прокуратурата на извънреден брифинг в НСлС. В аудиозаписи се намесва името на Красимир Каменов - Къро, споменават се ”Кокорчо” и ”Промяната”, както и ”Цецо от Белград”. На пресконференцията обвинението заговори за ОПГ, което искало да отстранява магистрати, сред които и Иван Гешев. Пресконференцията идва в разгара на предизборната кампания, в която вчера се включи Министерството на финансите, а днес и обвинението.
 

"Мафията, симбиозата между криминални авторитети, осъдени лица и такива издирвани от Интерпол, известни на обществото лица и организации, заедно се борят срещу институциите и срещу държавата в противоречие с интереса на хората. Това не го казвам аз вече, това го казват доказателствата, които ще видите", заяви пред медиите главния прокурор Иван Гешев.


Повод за пресконференцията на обвинението е списъкът с имена на прокурори, съдии и следователи, открит в дома на обвиняем за участие в ОПГ за изнудване и притежание на наркотици. Списъкът е бил озаглавен “Вредители за уволнение”. Магистратите са служители на закритите специализирани съд и прокуратура, като в списъка са уточнени и настоящите им длъжности.


Двама души са привлечени като обвиняеми, а в жилищата им са намерени записи, които прокуратурата показа. В казуса се намеси и името на Красимир Каменов-Къро - спряган в миналото като основен партньор на Христофорос Аманатидис-Таки.


“Здрасти, имаме неограничено финансиране на Цецо от Белград за Гешев - той поема лобистите от Щатите, Къро също е насреща… Казаха, че са ти изпратили материал. Важно е да намерим хора да пищят срещу Каскета – ние ще им кажем за какво”, става ясно от записа. 


Някои от представените от прокуратурата доказателства са и писмени. Споменава се поименно “Кокорчо”, който щял да събира компромати заедно с “Тони Парфюма”. В разговори пък Къро посочва, че “нищо няма да ги спаси - до изборите има 2 месеца”. 

На две флашки се чуват записи, свързани още с журналистите Атанас Чобанов и Димитър Стоянов от BIRD.bg, и румънско-френския гражданин Овидиу Семенеску - обявен за издирване. Безспорно най-тревожното е, че ясно се чува за схема срещу 400 000 лв. да се премахне полицай от ГДНП. 


“Тия са малоумни "Промяната" – каквото кажеш, това ще направят...", се чува още в записа. Къро се хвали, че “неговите хора” от “ПП и ДБ” “идват”, а Гешев е “набелязан”.

Главният прокурор обаче премълча, че Красимир Каменов протича в разследвания на три партньорски служби. Също и че повече от година българската прокуратура води разследване по сигнали срещу Къро, но докъде е стигнало никой не знае, както и дали се разследва истински.


Днес беше споменато, че има данни за "заплахи срещу публично лице, свързано с издателска дейност и медии". За улеснение Борислав Сарафов напомни, че в миналото имало данни, че Къро се е заканвал с убийство на Пеевски.Шефът на Следствието обаче не спомена докъде са стигнали разследванията и по този казус.

 

На много места се говори за "Цецо от Белград", който само чакал да му се каже какво да прави, и още: за ВТБ, за "Бобока", за "Лачев" – който бе свързан с управлението на "Булгартабак".


В пуснатите записи се обсъжда и информация, че „Гешев е на крачка да задържи Бойко“, както и че Влади Горанов „един шамар душичка носи“ - и "на кого е носил парите, като ги е взимал от Черепа".

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4480 |09.03.2023 Политиците да оставят МОЧА за след изборите, зове Донев . 5| 4242 |16.02.2023 Политолог: Негласуващите не са аполитични. Искат политиците да си вършат работата, не да сервират скандали . 7| 4919 |27.01.2023 Станишев: Политиците у нас носят отговорност за разпада и делигитимацията на политическата система . 0| 4594 |05.12.2022 Адв. Ганева: Да се забрани на политиците да използват ”Пирогов” за политически цели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads