Реклама / Ads
0| 7533 |05.03.2014 НОВИНИ

Кела съди съратника си Тодор Неделчев за клевета

.
Източник: Булфото
Пламен Дишков-Кела се изправи в Бургаския районен съд срещу дадените показания на Тодор Неделчев – Недьо, които го уличават в убийството на Димитър Стаматов – Мастара. Дишков поиска от съдия Георги Грънчев да му бъдат предоставени протоколите от разпитите пред съдия на Тодор Неделчев. На следващото заседание, което ще е на 30 април, ще бъдат призовани като свидетели Константин Ганчев, Атанас Апостолов, Иван Орозов и Атанас Атанасов. Първите трима са в затвора. Тодор Неделчев – Недьо днес не бе в съда, тъй като той не желае да присъства.
 

 

Неделчев най-вероятно е напуснал в края на февруари затвора в Кремиковци, където прекара последната година и 3 месеца, съобщава „Флагман”. ВКС отмени 16-годишната му присъда за помагачество при убийството на Димитър Стаматов – Мастара. Мотивът за отмяната са лъжливи свидетелски показания срещу Недьо. Собственикът на фирма „Дани 87” Димитър Стаматов беше убит с един изстрел от снайпер на 21 ноември 2002 г. За директен извършител беше признат Бойко Стоянов, който е зад решетките повече от 10 г. По същото дело обвиняем е Пламен Дишков. Той също имаше присъда – 20 г. лишаване от свобода за поръчителство. Тя беше отменена с решение на ВКС от 16 май 2012 г., тъй като цялото разследване и последващия съдебен процес са се провели в отсъствието на Дишков. С решението за отмяната обаче ВКС изрично определи Дишков да остане зад решетките. Той излезе на свобода едва в края на октомври м.г. , когато делото бе върнато за доразследване, а той беше надлежал максималния срок за арест, предвиден от закона – година и половина.

В решението на ВКС за Неделчев обаче такъв текст няма. Междувременно БОС прекрати съдебното дело срещу Дишков и го върна на прокуратурата с указание да го обедини с това на Недьо.


Неделчев бе дълго време в неизвестност, той се появи през ноември 2012 г. като строго охраняван свидетел на прокуратурата. Именно протокола от тези показания иска Пламен Дишков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7020 |26.02.2014 Ясен Тодоров: Сигнализирах ВСС за натиск на Славчо Кържев над негов служител . 32| 7556 |22.02.2014 Антон Тодоров: Атака е бебето на Сатаната . 17| 5556 |15.02.2014 Съдия Тодорова: Всяка партия, загубила властта, става защитник на независимия съд . 74| 10346 |13.01.2014 Антон Тодоров: Ако Първанов направи ново ляво - ще се разбере с другия Ал Капоне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads