Реклама / Ads
11| 5587 |15.01.2015 НОВИНИ

Кери в София: Затваряйте прозорците, не паркирайте в центъра!

.
Джон Кери
Американският държавен секретар Джон Кери пристига на първото си официално посещение в България . Той ще бъде придружаван от заместник-държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд.
 
По информация на bTV държавният секретар на САЩ Джон Кери вече е пристигнал в България късно снощи. Центърът на столицата е заварден от полиция. Камиони разкарваха допълнителни метални ограждения. Мерките за сигурност са изключително строги.

Кери ще има срещи с президента Росен Плевнелиев, с премиера Бойко Борисов и с министър Митов. В разговорите ще бъде направен преглед на двустранните отношения и ще бъдат обсъдени актуални въпроси от международния дневен ред, регионалната сигурност и сътрудничеството в областта на отбраната, търговско-икономическите връзки и инвестиции, енергетиката. След срещата си премиерът Борисов и държавният секретар ще дадат съвместна пресконференция.

Както бе съобщено по-рано, във връзка с посещението на американската делегация са въведени мерки за сигурност. Наложени бяха ограничения за отваряне на балконски врати и прозорци. От Столичната община обясниха, че в четвъртък ще бъде забранено паркирането около Народното събрание и площад Батенберг, както и около Президентството.

Няма да има блокирани улици, но се правят промени в организацията на движението в София заради посещението на Кери. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на алеята между бул. "България" и Национален музей "Земята и хората". Забранява се престоят и паркирането на паркинга на пл. "Народно събрание", на паркинга на пл. "Княз Александър I", на - ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител" и на ул. "Проф. д-р Желязко Христов". Забранява се влизането на пътни превозни средства, само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР по ул. "Проф. д-р Желязко Христов" и по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител". Столичната дирекция на вътрешните работи осигурява охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6862 |14.01.2015 Анонимка забрани отварянето на прозорци по трасето на Джон Кери . 21| 5475 |13.01.2015 Васил Василев: Джон Кери ще иска да приемем още бежанци . 4| 4503 |13.01.2015 МВР затваря прозорци заради Джон Кери . 25| 5850 |11.01.2015 Стоилов иска да знае повече за Джон Кери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads