Реклама / Ads
3| 5292 |20.08.2020 НОВИНИ

Киното става част от протестите - прожекции на Орлов мост и в Росенец

.
Две покани за кино на открито отправят протестиращите в София и Бургас. Прожекциите са напълно безплатни и ще се проведан на две емблематични горещи точки от антиправителствените протести - Орлов мост в столицата и сараите на Ахмед Доган в парк ”Росенец”.
 

Този петък на Орлов мост продължава културната програма с кино, обявиха протестиращите от палатковия лагер  на едно от клюбовите блокади в столицата.


.

"Заедно ще изгледаме уникалния филм Winter on Fire: Ukraine's Fight for Freedom - номиниран за Оскар и още 6 награди за документално кино. Истинските кадри разказват историята на революцията на украинския народ срещу диктатурата на Виктор Янукович през зимата на 2013 срещу 2014 г. по изключително въздействащ начин, който ще ви вдъхнови и накара да се замислите.

Прожекцията е безплатна.

Начало: 21:30. Ще бъдат осигурени и ограничен брой седящи места.", гласи поканата.

 

Припомняме, че днес на Орлов мост има друго арт събитие - пленер ”Изкуство за Промяна”.

 

Ден след това, в неделя автокино ще има и пред сараите на Ахмед Доган в парк "Росенец".

 

Ето какво съобщават организаторите на това събитие:


.

 

"Имате възможност да присъстване на първото по рода си автокино, което се провежда на територията на община Бургас. Уникалното на събитието е, че автокиното ще бъде на общинския паркинг, който е точно пред сараите на Ахмед Доган в парк "Росенец".

Обстановката е изключително приятна, защото на метри от автокиното има хубав плаж, въздухът е чист, пътят до мястото е хубав и със сигурност ще прекарате няколко приятни часа.

Автокиното ще се проведе тази неделя /23 август/. Прожекцията ще започне в 21:00 часа и ще продължи до 22:30 часа. Филмът ще е български, интересен и малко познат на българското общество. Дълги години е бил забранен за прожектиране от гнусната комунистическа сган, но вече никой не може да го забрани.

Координатите на автокиното са: 42.456303, 27.539993
Снимка на мястото ще има в описанието на събитието.

Капацитетът на паркинга е около 30 автомобила, но може да има и правостоящи.

Няма вход, няма такса - събитието е напълно безплатно."

 

Като домакини на събитието са отбелязани Стефан Петров и Организация за закрила на българските граждани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7422 |19.08.2020 Ден 42: Оставки няма - протестите продължават /снимки и видео на живо/ . 35| 7846 |18.08.2020 СДВР: Няма да охраняваме протестите . 8| 12550 |18.08.2020 Проф. Николай Слатински: На властта ѝ е подшушнато, че критичният ден за протестите е 40-тият . 11| 10563 |17.08.2020 ГЕРБ хванати в крачка: Едно говори Борисов, друго става...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads