Реклама / Ads
0| 4309 |29.08.2018 НОВИНИ

Кирил Добрев: Трябва да подкрепим реалната икономика, за да можем да правим социална политика

.
„Търсим партньори, с които да обсъдим „Визия за България” и заедно да вървим напред. Правим го, за да може нещата, които трябва да се променят, да не бъдат измислени лабораторно от политици, които няма да ги осъществят, а да бъдат обсъдени с хората в реалния бизнес”.
 

Това каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев на среща с представители на БСЧП „Възраждане”. Той добави, че социалистите осъзнават, че няма как да правят социална политика без развита икономика. „Затова трябва да подкрепим реалната икономика, за да можем да осъществяваме своите идеи в социалната сфера и сме застъпили тези идеи във Визията”, добави Добрев.  Той заяви, че целта на левицата е всеки един българин да намери себе си във „Визия за България” и това е нейният смисъл. „Правим срещи с браншови организации и граждани, за да могат те да дадат своите предложения и да намерят себе в този документ”, каза още Кирил Добрев.

 

Крум Зарков: Обсъждаме „Визия за България” с всички, защото искаме да знаем какво да правим, когато хората ни дадат доверие

 

„Много често партиите идват на власт и се чудят какво да правят с нея. Ние искаме да направим обратното- да знаем какво ще правим, когато хората ни дадат своето доверие. Отворени сме за откровен диалог с всички върху основните елементи на „Визия за България”. Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Крум Зарков. Той добави, че левицата е  ангажирала екип, който събира всички предложения, за да може в края на годината да излезе пред българите с ясна визия за това, което трябва да се направи в България, за да излезем от порочния кръг, в който страната ни се намира. „Вчера стана ясно, че чуждестранните инвестиции в страната ни са се стопили десетки пъти. Според НСИ, спрямо юни тази година, бизнес средата се е влошила драстично през лятото и то във всички сектори. Точно този модел искаме да обърнем”, припомни Крум Зарков. „Нужна ни е икономика, обърната към хората, които произвеждат. Затова трябва да изберем- дали средствата да се разпределят на близки до властта хора, както се случва в момента, или да разпределим ресурса на базата на приоритети. Ние предлагаме точно това, защото разпределянето на ресурса е разковничето”, поясни зам.-председателят на ПГ на БСП.

 

Виктор Серов: „Визия за България”  ни направи огромно впечатление със своята сериозност и задълбоченост

 

„Визия за България”  ни направи огромно впечатление със своята сериозност и задълбоченост. Хубаво е, че се мисли напред и БСП си дава сметка за това, което става в страната и че то не е добро”. Това каза по време на срещата председателят на БСЧП „Възраждане” Виктор Серов. Той добави, че България е най-бедната държава членка на ЕС, с най-висока смъртност, най-ниска раждаемост и най-висока корупция и тези няколко показателя ни определят като държава в момента. „Когато управлява, БСП трябва да реши тези проблеми, за да не бъдат българите малцинство в собствената си държава”, каза още Серов. Той заяви, че проблемите са много сериозни и това, че БСП ги вижда и разсъждава по тях, е много важно. „Хубаво е, че документът е плод на усилията на хора, които познават реалната обстановка в България”, каза още Виктор Серов.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4151 |28.08.2018 Експерт: Мантинелата край Своге е трябвало да бъде на пътното платно . 2| 4303 |27.08.2018 Макрон: Сигурността на Европа не трябва да зависи от САЩ . 6| 5128 |26.08.2018 Любка Маринова: При добро сцепление мантинелата е трябвало да издържи автобуса край Своге . 1| 4825 |25.08.2018 Кирил Ананиев за катастрофата: Положението е изключително тежко

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads