Реклама / Ads
5| 5127 |12.12.2011 НОВИНИ

Кметът на Сливен отсвири фирми, близки до Лечков

.
Договори за над 38 млн. лева с фирми, близки до Йордан Лечков, прекрати новия градоначалник на Сливен Кольо Милев,за да могат да тръгнат европейските пари към общината.
 

   

Деблокирането на евросредствата за ремонт на улици в Сливен и изграждането на ВиК- системата в града ще стане само след нови тръжни процедури за избор на изпълнител. Това може да се случи най-рано през първото тримесечие на следващата година, съобщиха от управляващите органи на програмите "Околна среда" и "Регионално развитие", пише Mediapool.

 

Рамковото споразумение за изграждането на обектите с европейски пари ще бъде прекратено. Той допълни, че вече са развалени договорите за водния цикъл на града, финансиран от програма "Околна среда", както и тези по "Регионално развитие".

 

През август българските власти спряха временно изпълнението на всички 7 европейски проекта за строителство на община Сливен на обща стойност около 60 млн. лв. Това стана по настояване на Европейската комисия заради сключеното рамково споразумение за изграждане на обектите, което събуди подозрение за нередности. Причината е, че такъв тип споразумения се сключват при договори за услуги, но не и за строителство.

 

Това беше първо спиране на средства от правителството на ГЕРБ, а община Сливен стана първата и засега единствена с блокирани всички европроекти за строителство.

 

През лятото на 2010 г. тогавашният кмет Йордан Лечков сключи споразумението с пет строителни компании - "Пи Ес Ай" Стара Загора (част от "Трейс груп"), софийските "Станилов" и "Балканстрой", сливенските "Биндер" и "Гради" и консорциумът "Билдинг – Монолит 2010". Те са избрани от 22 подали оферти.

 

Споразумението е разделено на четири лота. В първия влиза водният цикъл на града, финансиран по "Околна среда", и ремонт на улиците - по "Регионално развитие". За него са избрани "Пи Ес Ай", "Станилов", "Биндер", "Гради" и "Билдинг – Монолит 2010". Вторият е за енергийна ефективност на общински сгради, финансирани по "Регионално развитие". Избраните компании са "Пи Ес Ай", "Билдинг – Монолит 2010" и "Гради". Трети и четвърти лот са за обновление на паркове и градини и покриване на други възникнали дейности, финансирани по "Регионално развитие". За него са избрани софийската "Балканстрой", "Билдинг – Монолит 2010", "Биндер" и "Гради".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5512 |14.11.2011 Обвинението отсвири анонимен свидетел по делото “Масларова” . 14| 5165 |03.11.2011 ВАС отсвири Владимира Янева като шеф на СГС . 7| 8711 |01.11.2011 С коктейл “Молотов” посрещат новия кмет на Сливен . 6| 6017 |29.10.2011 Сливенският банков обирджия: Уплаших се!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads