Реклама / Ads
1| 5604 |20.09.2007 НОВИНИ

Кметицата на Перник превърна училищен автобус в предизборно оръжие

.
В предизборно мероприятие превърна кметицата на Перник Антоанета Георгиева пускането на автобус за ученици. В 7-о училище „Г.С. Раковски" тя забрави за стачките на учителите и грижите на децата.
 
В словото си говори за личните си заслуги и колко била загрижена за образованието в общината и още колко щяла да се загрижи, ако бъде преизбрана за градоначалник. Тя чистосърдечно призна, че въпросът с автобуса трябвало отдавна да бъде уреден, но все нещо се случвало. Не обясни обаче как така точно в навечерието на изборите „жълтата бубулечка", както тя нарече гальовно буса, стана възможен подарък. С него щели да се извозват децата от закритите школа в селата Расник и Мещица. Георгиева обаче премълча защо всъщност се е наложило тези школа да се затворят, като с минимално усилие от страна на общината, те можели да приемат деца и до днес.

Подарява автобус, но не е осигурила гориво за него, коментирали общинари. Още не било ясно и кой ще плаща заплата на шофьора. Те се шегували, че не само водачът на буса трябвало да минава на проверка за алкохол сутрин, но и кметицата, за да се осигурят „дни на работа без промили".

Какъв подарък, какви пет лева - парите са от данъците на перничани, Георгиева си приписва заслуги, за да замаже очите на хората в навечерието на изборите, коментираха на свой ред родители. Според тях общината не е направила нищо за училището, за да стане то достъпно и привлекателно за всички ученици, както и за деца в неравностойно положение. Всъщност заслуги имала само директорката Анелия Нонева, която от години се опитвала да привлече вниманието на общинарите върху проблемите на школото и децата. Тя също споделила, че отлично разбира как кметицата използва случая за предизборна агитация, но била принудена да си мълчи, защото автобусът наистина бил необходим.

Кметицата Георгиева не обели и дума по време на тържеството за съкратените преподаватели от училищата в Расник и Мещица, част от които останали на улицата. Градоначалничката не споменала и за обещанията пред правителствени хора да се тушират протестите на учителите в града. Депутати от тройната коалиция били обезпокоени от факта, че 26 от общо 27 пернишки училища са готови за ефективни стачни действия срещу правителствената политика по отношение на образованието и за по-високи заплати. Георгиева била поела ангажименти към хора от МС да неутрализира някои от огнищата на протести. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4962 |20.09.2007 Канада признала Македония, ама не е сигурно . 6| 5279 |20.09.2007 Агенцията за сигурност стартира с битка за заплати от по 1000 лева . 4| 9807 |20.09.2007 50 см дебело било досието на Сакскобургготски в НРС . 1| 6380 |20.09.2007 Учителите днес - ни дума, ни вопъл, ни стон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads