Реклама / Ads
18| 11928 |28.02.2014 НОВИНИ

Коджейков карал ски преди оставката; крият гаф на НСО

.
Ген. Коджейков Източник: Булфото
Голям гаф в Националната служба за охрана (НСО) е причина нейното ръководство в лицето на ген. Тодор Коджейков и заместникът му Калин Иванов да подадат оставки. Преди няколко дни Коджейков се върнал от почивка. Хвалил се, че е карал ски на Пампорово и се е разтоварил от всекидневния стрес в службата. После изведнъж обявил, че подава оставка.
 
Станала е голяма издънка с охраната на важни лица, но всичко се пази в дълбока тайна, коментираха пред Фрог нюз източници, близки до НСО. Президентът Росен Плевнелиев бил в запознат в последния момент със случилото се и затова приел оставките, за да не се разчуе случая. След това заяви лаконично, че нищо в служба няма да се промени, а служителите ще продължат да си изпълняват задължениета както досега. Нито дума за мотивите, освен, че били лични.

Смешно е да бъде заблужавано обществото с мотив като "лични причини" едновременно за двамата шефове на толкова важна служба, категорични са служители.
 

Ще отнеме малко време, има процедура, но аз съм оптимист, че добрата работа, която досега видяхме в НСО в едни доста трудни времена, ще бъде запазена и надградена, каза още Плевнелиев в отговор на въпрос за избора на нов ръководител на службата.
 

Сегашната оставка на Коджейков е повече от странна, защото той не отказа да стори същото преди година, когато бе извършено нападението срещу лидра на ДПС Ахмед Доган по време на националната конференция на движението. Тогава служители на НСО допуснаха Октай Енимехмедов от залата да стигне до сцената, да се качи на нея, да стигне до говорещия от трибуната Доган и да го заплаши с газов пистолет пред очите на всички делегати и телевизионни камери.
 

Тогава за допуснати слабости бяха уволнени шефът на на екипа на мероприятията - Георги Райков, и шефа на екипа за лична охрана на Доган в НСО - Георги Занев. Други шестима служители от НСО са с различни дисциплинарни наказания.

Самият ген. Коджейков като шеф на службата не подаде оставка, както някои очакваха.
 

Не само това, а от временно изпълняващ длъжността, той бе назначен за титуляр с указ на президента Плевнелиев. Мнозина тогава изтълкуваха подписа на Плевнелиев като жест към експремиера Бойко Борисов, за чиято лична охрана дълго време отговаря именно Коджейков.  Той е на служба в НСО от 1997 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6647 |28.02.2014 Н. Марков: Президентът е част от сделка за Коджейков . 25| 6218 |28.02.2014 Атанасов: Искат да сложат етикет на Борисов, че е наркотрафикант преди изборите . 8| 5943 |27.02.2014 Б. Ноев: Организацията в днешното НСО е като в предишното УБО . 6| 9086 |27.02.2014 Ген. Коджейков и заместника му подадоха оставки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads