Реклама / Ads
0| 4874 |21.06.2010 НОВИНИ

Н. Кокинов: Може пак да повикаме Станишев за показания

.
Николай Кокинов
Делата срещу Октопода и бивши министри коментира градският прокурор, според когото политиците се сменят, прокуратурата остава. Много е удобна позицията да се "страхува", да правиш инсинуации и да подхвърляш намеци, констатира той за думите на следовател М. Михайлова.
 

Юри Галев е континтент на Окръжна прокуратура- София, обяви по БТВ градският прокурор на София Николай Кокинов.

Беше осъдена една престъпна група, 4-ма човека бяха признати за виновни, каза по повод делото Маргините той. Какво е това неопровержимо и безспорно доказателство, когато става дума за доверителна сделка, попита Кокинов и напомни, че по това дело се е вървяло след събитията. Организаторът беше освободен, посредникът осъден. 3-ма човека твърдяли, че са работели за братя Маринови, съобщи Кокинов.

Ще направим всичко възможно, когато задържим извършителите на убийството на Б. Цанков, да докажем цялата конструкция, добави той.

Г-н Станишев още няма качеството на обвиняемо лице, съобщи Кокинов и каза, че експремиерът е викан за показания и може би пак ще го повикат. За да приключи това дело, включва няколко варианта. За Масларова има 6 обвинения, напомни той.

Политиците се сменят, прокуратурата остава, коментира Кокинов предстоящите избори и внушенията, че от тях зависят събития в съдебната власт и в обвинението.

Истината за следовател Мария Михайлова, която разказа своята история по БТВ, е по-различна. Въпросната колежка е отстранена преди 3 години, защото срещу нея е имало няколко производства. Тя пропусна да спомене за една влязла в сила осъдителна присъда за присвояване и тя не може по силата й да изпълнява ролята си на магистрат. Всъщност има чисто финансов спор за трудовите й възнаграждения, обясни той.

Твърдението, че висши полицаи извършват дейност в полза на А. Милтенов-Клюна беше казано във вашето студио, каза Кокинов, но Михайлова трябва да бъде по-конкретна в думите си, каза той и добави, че Михайлова ходела в градска прокуратура и контактувала с тях. Не смятам,че тя е стигнала до високи етажи на властта, моето становище е друго, категоричен беше Кокинов. Много е удобна позицията да се "страхува", да правиш инсинуации и да подхвърляш намеци, завърши той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5017 |17.05.2010 Кокинов: Няма полицейщина, има работеща полиция . 1| 4777 |21.04.2010 Н. Кокинов: Нарушенията в НЗОК засечени с всякакви средства . 1| 4999 |09.04.2010 Прокурор Кокинов: Длъжници сме на хората . 7| 4642 |04.03.2010 Н. Кокинов: Присвоеното не виси по стените на жилищата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads