Реклама / Ads
9| 3194 |02.03.2021 НОВИНИ

Комуникационни експерти: Тъжна новина - шоубизнесът се измести в партийните листи

.
Много тъжна новина. Шоубизнесът се измести в листите на партиите за парламентарните избори. Популярни личности от изкуството, модата и медицински специалисти се впускат в предизборната битка. Тъжна новина и за политиката, и за самите хора, които искат да се пласират в общественото пространство. Попадането на случайни хора в политиката принизява институцията парламент до много ниско равнище.
 

Това заяви в ефира на Bulgaria ON AIR пиар експертът Максим Бехар. Повод за коментара му е инвазията на хора от света на културата и на лекари в предизборните листи на партиите.

 

“Не мога да разбера лекарите - имат свои професии и авторитетни имена. Никога няма да разбера защо ще водят тази или онази листа, вместо да си правят операциите”, посочи още Бехар.

 

Една от най-интересните листи е тази на ВМРО. Там попаднаха имената на Искрен Пецов, Кристина Димитрова, Агент Тенев, Жени Калканджиева, Ернестина Шинова.

“Комуникационнният експерт Любомир Аламанов смята, че е напълно разбираемо, че партиите търсят известните лица. Искат да изсмучат тяхната популярност и да прелеят рейтинг, смята той.

 

"От една страна е напълно разбираемо, че партиите търсят известните лица - искат в момента да изсмучат тяхната популярност и известност, да прелеят рейтинг. Силно се надявам, че те няма да бъдат използвани, защото историята познава много такива лица, които влизат с огромна заявка и след това нищо не се е получавало. Много зависи от това самите партии дали наистина го искат. Здравеопазването в момента е тема номер 1 и тема, по която от 10 години нищо не е направено. Всички виждат, ако 10 г. не се е правила реформа в здравеопазването, в какво състояние са болниците и какво се случва със Здравната каса. Хора умираха по стълбите на болници, да не говорим за Бърза помощ", посочи Любомир Аламанов.

 

“Партиите се опасяват с право, че хората не им вярват и търсят допълнителен рейтинг, защото иначе положението е много лошо”, категоричен бе експертът.

 

"Политиката трябва наистина да е професия, която да се владее от хора, които имат какво да кажат и да направят. Ако един лекар си зареже професията да създава закони за селското стопанство, това е голяма обида към нацията, към болницата, към неговите пациенти. Политическата система навсякъде по света очевидно не работи", настоя Бехар.

 

Аламанов пък посочи за Bulgaria ON AIR, че огромната част от хората, които ще влязат в листите от гражданската квота, нито веднъж не сме ги чули да говорят по политическа тема.

 

"Използват се като плакат, като афиш, като лице, нищо повече. От тях нищо не се очаква. Трябва да се говори за политика и дали тези хора имат някакви идеи. Нормалният човек трябва да знае, че политиците са наши подчинени. Изпращаме ги там с идеята да урегулират нашия живот, за да може да живеем по-добре", каза още той.

 

“Ако някой шоумен иска да си казва мнение, да си го казва навсякъде и всеки ден. Но да гласува в парламента за един или друг закон, наистина е голяма обида”, посочи Бехар.

 

"Един депутат от сегашното Народно събрание пусна един сълзлив пост как му се обадил Бойко и той тръгнал да го спасява, който е с картонче от Държавна сигурност...", коментира Аламанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3217 |16.02.2021 Двама рапъри възпяха в рими тъжната българска реалност . 10| 4343 |05.01.2021 Радев към експерти: Не Ви каня за алтернативно мнение, а за всеобхватна информация . 8| 7375 |24.12.2020 6 големи комуникационни кризи през 2020 г. и 6 очаквани през 2021 г. . 65| 8082 |08.12.2020 Бимбалов: Буруджиева и Христова - две дами, коленичили на едно килимче, с надеждата да е летящо. Тъжна гледка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads