Реклама / Ads
52| 8135 |12.10.2011 НОВИНИ

М. Константинов: Дебатът беше равностоен, Калфин изглеждаше по-устат и по-висок

.
М. Константинов
Ако човек не слуша какво се говори, може да остави погрешно впечатление, но българският избирател не е глупав, отсъди юристът, според когото президентът има силова власт.
 

Никой един от двамата участници в дебата не каза нищо по темата за службите, а тя е много важна, отчете тази сутрин по ТВ 7 проф. Михаил Константинов по повод снощния дебат между двамата основни претенденти за президент. Двете знаменити служби, Националната разузнавателна служба (НРС) и Националната служба за охрана (НСО) кой знае защо се водят към президента по силата на един указ от комунистическо време, но много бързо се прескочи тази тема,добави Константинов.

Той даде предложение да се направи още един дебат, на който да бъдат сбъскани и вицетата Ст. Данаилов и М. Попова. Водещият Н. Бареков каза, че от единия щаб имало протипопоставяне на тази идея.

Силовата власт на президента е свързана с указите. Мит е, че президентът не е силна фигура, напротив, добави той. Силата му идвала още от назначаването на шефовете на специалните силови структури, на шефовете на военните и на разузнаването. Назначение, несвързано с президента, просто няма как да мине, напомни Контантинов и каза, че е суперскандално, че посланиците си седят по местата и се чака да минат изборите. Важно е няколко дни преди изборите да се задават правилните въпроси.

Като равностойно определи представянето на двамата Константинов. Калфин изглеждал по-висок, по-устат. Ако човек не слуша какво се говори, може да остави погрешно впечатление, но българският избирател не е глупав, отсъди Константинов.

Очаквах дебатът да е по-страстен, коментира веднага след дебата социалният антрополог Харалан Александров. Той го нарече преборване на полето на експертното говорене, но имало малко идентифициране с ролите.

Накрая М. Константинов призова да се гласува масово, за да се смачкат брокерите.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 172| 8633 |11.10.2011 130 минути кръстосваха словесни шпаги Плевнелиев и Калфин . 16| 5594 |08.10.2011 Ивайло Калфин два пъти се отказвал от политиката . 93| 6223 |08.10.2011 TV7 пребори BTV за първия дебат Плевнелиев-Калфин . 32| 5959 |29.09.2011 Балотажът: Плевнелиев-Калфин; Кунева-аут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads