Реклама / Ads
9| 11791 |26.09.2018 НАРОДЕН ГЛАС

КПКОМПИ крият, че могат да се самосезират по публикации, сега да го направят за Пеевски

.
КПКОМПИ могат да се самосезират по медийни публикации. Това им позволява законът*, но очевидно институцията си го спестява, когато става дума за корпулентния бизнесмен Делян Пеевски.
 

Това е изводът, който се налага след казаното днес от шефа на Комисията Пламен Георгиев. Нека го направят за Пеевски! Фрог нюз ще припомни скандални факти изнесени в медии, за които все още нито една институция – прокуратура, МВР,
КПКОМПИ, НАП не е казала и дума, т.е. всички си затварят очите.

 

В телевизионната си изява тази сутрин шефът на КОМПИ Пламен Георгиев твърди, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил проверяван вследствие на подаден до комисията сигнал. Но тъй като срещу Пеевски нямало повдигнати обвинения, експертите не можели да направят проверка по същество на цялото му имущество, а само по документи. И то документи предоставени им от прокуратурата. И така въз основа на тези предоставени от прокуратурата документи КПКОМПИ не е установила абсолютно никакви нередности.

 

Срещу депутата от ДПС Делян Пеевски има множество подадени сигнали в прокуратурата, изобилстващи от документи и доказателства, но те приключват с един единствен извод на прокурор, че „няма основание за проверка“. Едва ли тези материали са предоставени на КПКОМПИ, за да направят те проверка.

 

Освен документите в прокуратурата в различни медии има доста обстойни публикации както за депутата, така и за свързаните с него фирми, обществените им поръчки и какви имоти и дялове в компании притежава, как са ги придобили и до колко това е в рамките на закона и до колко не съвсем.  Какво е дал Сотир Цацаров на Пламен Георгиев? Най-вероятно нищо.

 

КПКОМПИ може да се самосезира примерно по следните (а има и още много) публикации, които прилагаме като линкове тук и да провери:

 

Имотите на фирмата на Делян Пеевски „Интръст“ ЕООД в софийският квартал „Горна Баня“ и кой ги обитава.

 

Множество сигнали до прокуратурата за откраднати милиони чрез Националната компания ”Железопътна инфраструктура” (НКЖИ)

 

Само за 12 месеца свързваната именно с Делян Пеевски в хиляди публикации фирма „Водстрой 98“  е спечелила 18 обществени поръчки за близо 57 млн лева. И това не тревожи също никой, а в публикацията има дори пълен списък на порачките.

 

Съвсем не ние безинтересно и защо от КПКОНПИ не проверят имотите и авоарите поне на декларираните от депутата пред сметната палата компании и участия в такива. Защо?

 

*·         Според чл. 47 от Закона по който работи КПКОМПИ  (Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) за сигнал се приема и публикация в средствата за масово осведомяване ако отговаря на условията по чл. 48, ал 1, т. 2-4. А това означава, че от публикацията трябва да са ясни името на лицето срещу което е изнесената информация, заеманата от него висша публична длъжност, както и да има конкретни данни за твърдяното нарушение, позоваване на документи и други източници, в които има подкрепяща твърдението информация...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 12213 |23.06.2018 Проф. Слатински: Ще могат ли майките на децата с увреждания да събудят цял един народ с увреждания? . 19| 45189 |29.01.2018 О. Стефанов: Тъмни облаци над Борисов, Цацаров и Пеевски, не могат да преглътнат, че Цв. Василев е жив . 3| 9927 |17.01.2018 Проф. Ал. Маринов пред Фрог: Борисов и клакьорите му си въобразяват, че могат да са парламентьори . 0| 6203 |15.10.2017 Илиян Василев: Богопомазаните посредственици в бизнеса могат само да откраднат създаденото от други

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads