Реклама / Ads
18| 16660 |29.10.2015 НОВИНИ

Кралски танк за милиони спаси живота на Алексей Петров

.
Мерцедес - кралски танк
Крале, министър-председатели, министри и подземни босове се возят за безопасност на най-титулувания брониран автомобил Мерцедес S-Guard, бронирана версия на последния S-клас. Всъщност това от години е най-предпочитаният брониран автомобил на света. От този клас е и автомобилът на Алексей Петров, чиято броня го остави жив, след нападението с гранатомет.
 
Мерцедес е пазарен лидер в бизнеса с бронирани коли, който възлиза общо на над 20 хиляди автомобили годишно. С производството на Guard се занимават около 600 работници във фабриката в Зинделфинген, съобщава Automediapro.

Около 1000 часа трае ръчният труд по подреждането на пъзъла от 500-те допълнителни защитни парчета - специално втвърдени, от балистична стомана, дебели стъкла - сандвич от стъкло и поликарбонат, арамидни детайли. Това са елементите на защитата на каросерията на S-класата.

Повече от 90 кралски двора и правителства поръчват тук своите автомобили.

На новия модел е даден сертификат след демострация с прототип, който е получил 250 изстрела, след това е претърпял избухването на ръчни гранати, хвърлени по покрива и под каросерията, а накрая е бил малтретиран и с „голям взрив".

Всичко това се случва разбира се на един и същи автомобил и въпреки това „защитната клетка" остава здрава. Същевременно натоварването на манекените в колата в нито един момент не достига критично равнище.

S-Guard е натоварен с 1500 килограма брониращ материал. Само една врата (която при нормални обстоятелства тежи 35 кг на S-Guard има тегло 130 кг.

За да може да се отварят дебелите стъкла са необходими хидравлични механизми. Осите и елементите на задвижването трябва да бъдат напаснати към по-голямото тегло. На всяко от предните колела са монтирани по две спирачни седла за повече сигурност.

S-Guard е базиран на S 600 дълга база и се произвежда основно с 12 цилиндровия мотор с мощност 517 к.с.

Ето и една примерна класация на десетте най-скъпи бронирани автомобили:

Mercedes Benz S-Guard 600: $ 1,4 милиона – Mercedes Benz си има своя линия на луксозни бронирани автомобили. Цената на S-Guard 600 е над $ 1.4 милиона. Този модел може да устои  огън от снайперист, ракетни снаряди и високоскоростни снаряди. Туин-турбо 5.5-литров V12 двигател с 517-конски сили бензинов двигател може да ускори до 100 км/час  само за 4 секунди.
auto_2

Audi A8 за сигурност: $ 685,000 до $ 1,000,000 – блиндираната кола Audi A8 Security е  обвита в стомана, титан и кевлар, което я прави непобедима срещу мощните огнестрелни оръжия. Тя може също да осигурява защита срещу пожар и химически нападения. W12 450 конски сили бензинов двигател може да ускоряват от нула до 100 километра в час за по-малко от 5 секунди! Тази кола струва  един милион долара!
auto_3

Bentley Мълинър дивизия с броня от Mulsanne: $ 400,000 – Bentley Мълинър Дивисион колата е друг луксозен модел с цена достигаща до $ 400,000,  съчетана с висок клас доспехи от Mulsanne. Този конкретен модел може да издържа на мощните огнестрелни оръжия, химически заплахи и експлозивни атаки от всички страни. Този автомобил може да ускори от нула до сто километра в час само за пет секунди, с максимална скорост от 250 км в час благодарение на Twin турбокомпресор 6,7-литров 505 к.с. бензинов двигател.
auto_4

Maybach 62S с броня от Rijck: $ 352,000 – Maybach автомобилите е известно, че са скъпи. Но когато известнaта швейцарскa  компания Rijck armoring интегрира нейните технологии на Maybach, се очаква колата да бъде много скъпa. Rijck е създал силно брониран Maybach 62S, че може да възпре мощен изстрел от снайперист от 10 метра. Инженерите са успели да постигнат този подвиг, без да се променя красивия дизайн на екстериора и интериора на Maybach. Той е оборудван с AMG V12 Biturbo 5980cc  с 620 конски сили бензинов двигател. Той ускорява от 0 до 100 км в час само за 5 секунди. Цена за този Maybach-Rijck тандем е $ 352,000.
auto_5

BMW 7-Series High Security: $ 350000 – BMW е най-висок клас луксозна марка за превозни средства, но тази може и да се сражава в близък бой. BMW смята, че този автомобил – 7 Series High Security е отлична бронирана лимузина, защото добавеното тегло  не влияе на работа и ускорението на автомобила. Високата степен на сигурност може да отблъсне високоскоростен снаряд и химически атаки. Тя дори разполага с резервоар за гориво, който може да се запечата отново, ако е ударен от куршум. Неговият двигател  V12 6-литров, 535 к.с.  може да ускори от 0 до 100 км в час само за 6 секунди.
auto_6

„Папамобил“ от Mercedes Benz: $ 311,000 – „Папамобилът струва $ 311,000. Това превозно средство е бронирани и може да издържи на всички форми на биологични и химически атаки. Дори и със спукани гуми, колата все още може да се движи с над 120 км в час. Тя работи с Mercedes Benz V8 5-литров бензинов двигател, който може да ускори от 0 до 100 км в час само за 6 секунди.
auto_7

Conquest Knight XV: $ 310000 – Известен на мнозина като „Killer Hummer“, Conquest Knight XV е направен от закалена стомана с кевлар – стъклопласт, калници и брони. Дори колелата са непроницаеми за повреди, защото те са направени от кован 6061 алуминий. Неговият двигател е или GM V8 6 литра бензин на 325-конски сили или Cummins ISB 6,7-литров дизелов. Максималната му скорост може да достигне до 250 км в час, дори и с цялата тази  тежест.
auto_8

Cadillac One: $ 300,000 – Вероятно сте чували за Air Force One – самолетът, използван от президента на САЩ за международни пътувания. Но Обама си има и автомобил – Кадилак One. Колата е силно бронирана и нейните детайли са строго секретна тайна, което кара някои забавни наблюдатели да се шегуват, че Cadillac One може да издържи на пряк удар от ядрена бойна глава. Дебелината на вратите, всяка от които тежи колкото вратата на пилотската кабина в „Боинг 757“, е над 20 см. Автомобилът може да издържи изстрел на самоходно оръдие, и то от голям калибър. За заблуда на евентуалните терористи колите са цели три, съвсем идентични са и до последно не е ясно в коя от тях се намира президентът. Задвижването е поверено на 8-цилиндров турбо-дизелов двигател, който е с работен обем 6,6 л. Мощността му е около 300 к.с.
auto_9

Dartz Kombat T98 SUV: $ 200,000 – Руският прототип на Dartz Kombat T98 е технически SUV превозно средство. Наистина прилича повече на танк. Тoй изглежда като Hummer с тежки стоманени позлатени врати и 7 cm дебели стъкла, които могат да отблъснат AK-47 и дори гранатомети. Той се захранва от чудовищен 8,1 литра Vortec V8 двигател, който може да поддържа скорост от 180 километра в час, дори и с цялата си тежест. Dartz има дълга история, когато става дума за бронирани автомобили, датираща от Първата световна война…

Batmobile The Dark Knight – с появата си екзалтира феновете, наистина визията на автомобла е впечатляваща , но все пак си остава само холивудска продукция. Създателите му казват, че би струвал около $ 1 млн. Задвижването е поверено на 8-цилиндров турбодизелов двигател, който е с работен обем 6,6 л. Мощността му е около 300 к.с . Изцяло е бронирана, управлява се с глас, скача по покривите на небостъргачите. Дали днес не е 1 април?…
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3900 |25.10.2015 Останки от човешко тяло откриха до „Елените” в Бургаско . 5| 4601 |21.10.2015 Султанка Петрова: Ям шоколад, но не прекалявам . 23| 5812 |17.10.2015 Борисов: Изпратих „Пантери” и „Кугъри”, да спасят 14 моряци от бедстващ танкер по морската ни граница . 4| 4362 |23.09.2015 Антон Станков: Правим поредната имитация на реформи с промените в Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads