Реклама / Ads
5| 4995 |01.04.2020 НОВИНИ

Красен Кюркчиев: Планът ни е за живот на две скорости

.
Красен Кюркчиев
Не сме тук да защитаваме нашето производство, то е добре. Трябва да защитим обществото си. Планът ни е за живот на две скорости и разделяне на хората на две групи - "активна" и "защитена".
 

Това каза в предаването "Лице в лице" по бТВ бизнесмена Красен Кюркчиев, който предлага стратегия за справяне с епидемията с минимални жертви и щети за икономиката, като се раздели обществото на две групи според риска.

 

Говори се, че това положение може да продължи 6-7 месца, до година няма да има ваксина или лекарство. Трябва да имаме план

Стратегията, която разработихме цели да се запази максимален брой човешки животи и да  има минимални щети на икономиката без да има разходи за бюджета.

 

По важно от социалната дистанция и тестването е да се отделим от възрастните хора. Най-опасно днес е баба да прегърне внуче и дядо да си играе с него. В различните възрастови групи заразените и смъртността е изключително различа в различните страни. Стратегията ни се опира на ясните данни, че трябва да се запази възрастното население и хората със заболявания, но другите могат да са участват. Предложението е за разделяне на обществото на защитена група на хората над 65+ и хора с респираторни заболявания. Те трябва да останат в домовете си и там където се чувстват добре. Не трябва да се ограничи контактът, но трябва да се разделят домакинствата.  Данните сочат, че 30% от домакинствата имат второ жилище.

 

Условно групите са „защитена“ и „активна“. Ако се съгласим, че това работи. Правителството трябва да се опита да разработи мерки за двете групи. Втората група ще може да се върне към реалността много по-бързо. Възможно е да се направят места в парковете за двете групи, няколко вагона в метрото също.

 

Кюркчиев разкри и своята теория защо хората масово изкупуваха тоалетна хартия. По думите му тя е евтина и обемна стока, а магазините не държат много от нея, заради това когато количество свърши се отваря много пространство, а това има психологически ефект над хората, че няма да успеят да си купят.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5002 |06.03.2020 Днес имен ден имат Красен и Красимира . 10| 8945 |13.02.2020 Красен Станчев: Представям си ДАНС как проверява 10 000 сделки и с друго не се занимава . 14| 6570 |22.01.2020 СЕКТОР Б на Левски: Искаме незабавна оставка на Красен Кралев . 16| 6693 |12.04.2019 Красен Кралев декларира различни цени на един и същи имот в "Драгалевци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads