Реклама / Ads
2| 5188 |06.10.2021 НОВИНИ

Кредитът на БФС бил върнат, а ресторантът в базата се управлявал от Боби, но не Михайлов

.
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз увърта за схемите във федерацията, но отправя остри критики към Димитър Бербатов. Сагата в родния футбол се заплита на фона на предстоящия конгрес, на който трябва да бъде избрано новото ръководство. Кредит е имало, но е бил върнат, а старата сграда на БФС вече не е ипотекирана, заяви Атанас Фурнаджиев. Мантри били твърденията за клубовете-фантоми, а управител на ресторанта в базата на БФС бил някой си Боби, но не Михайлов.
 

"Ако има клуб, който няма дейност, той нямаше да е лицензиран от Министерството на спорта. Има критерии, на които тези клубове трябва да отговарят и те не са поставени от БФС. Тези 531 клуба съществуват и самият Бербатов заяви, че се е срещал с всеки един от тях. Броят им варира, защото за четирите години, през които се провежда Конгреса, има клубове, които фалират, има такива, които кандидатстват. Изрекоха се доста неистини. На всеки един Конгрес присъства наблюдател от ФИФА и от УЕФА и те не идват по покана на един или друг кандидат, а се изпращат задължително", категоричен бе пред bTV Фурнаджиев.

 

ФрогНюз припомня, че в края на миналата седмица Димитър Бербатов отправи обвинения към БФС и поиска изборът на нов президент на футболния съюз и самия Конгрес да се проведе по нови правила, които да гарантират прозрачност. Там той заговори за схемите във федерацията, изтеглен кредит и ипотека на старата сграда на БФС. Попита още къде са 30-те милиона от УЕФА и как са били усвоени. Въпросът е защо при добро финансово състояние и външно финансиране БФС е теглил кредит и е ипотекирал старата си сграда.

 

"За 30 милиона лева сме построили спортна зала, хотел, административна сграда, трибуна, КПП, игрища и цялата инфраструктура към обекта. При откриването на сградата президентът на УЕФА каза, че за усвоените от нас пари другите федерации не са успели да построят и половината. Стойността на проекта е 30 милиона. Към момента, в който трябваше да се разплатим на строителя, имаше недостиг на средства. Поради тази причина се наложи да вземем кредит. Линията е 5 милиона. Усвоени са 3 милиона и 200 хиляди. Кредитът е върнат. Няма ипотека, заличена е през 2019 г. Построил съм десетки сгради и няма нищо страшно в това да се вземе кредит. Това е целият случай. Това може да го каже човек, който не е построил нищо през живота си", посочи вицепрезидентът на БФС.

 

Той определи като "нападки на махленско ниво" твърденията, че залата се използва за сватби. Бе категоричен - базата се използва активно и по предназначение.

 

На печалба ли са хотелската част и ресторанта и кой го стопанисва обаче били "конкретни въпроси", на които вицепрезидентът на БФС не може да отговори. Ангажира се обаче да предостави информация. Стопанисват се от фирми, но чии са не е ясно.

 

"Абсолютни нападки са твърденията, че това са ресторанти на Николай Михайлов. Мога да потвърдя, че той няма нищо общо с базата на Българския футболен съюз. Дайте да не хвърляме неща, без да са проверени. Има документация. Не може да работим по слухове. Ще ви изпратя до края на деня фирмите и лицата, които стопанисват ресторанта. Не ги познавам. Управителят на третия етаж се казва Боби, но нито му знам фирмата, нито фамилията".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 3748 |23.02.2021 Борисов: Като се отвори ресторантът, не трябва да се натикате всички . 1| 4518 |10.08.2017 Ресторантът, прочул се с такса ”Празен стол” покани Борисов на вечеря. Нямало да му взимат пари отгоре . 24| 7145 |05.08.2013 Изгоря ресторантът на фамилията Кленовски . 121| 6896 |14.06.2013 Президентът: Кредитът ми на доверие е изчерпан!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads