Реклама / Ads
0| 12055 |08.07.2022 НОВИНИ

Кремъл избърза с шампанското за „клоуна“ Джонсън, чакат го изненади

.
В Кремъл вече два дни пият „Игристое“ послучай оставката на британския премиер Борис Джонсън. Валентина Матвиенко, председател на Съвета на федерациите и Дмитрий Песков, говорителят на Путин саркастично се присмяха, че „русофоб №1“ и „клоунът“ Джонсън напуска поста. Прибързано злорадство. Потенциалните заместници са дори по-големи противници на Русия от Джонсън.
 

Руският журналист Максим Шилин припомня какво са казали за режима в Москва кандидатите за поста британски премиер.

 

Първите четири кандидатури включват търговската министърка Пени Мордаунт, Риши Сунак, бивш финансов министър, който обяви оставката си на 5 юли, министърът на отбраната Бен Уолъс и външният министър Лиз Тръс. И четиримата критикуват управлението на Путин не от вчера.

Уолъс и Тръс са доста популярни, въпреки, че букмейкърите дават повече шансове за Мордаунт и Сунака. Не бива да се забравя обаче, че Уолъс е бил военен и е участвал в десетки мисии в най-горещите точки на света. Познава отвътре специалните служби САС и работата на разузнаването. Бил е там години наред. Неговите критики срещу военните действия на Русия в Украйна са професионални и унищожителни по отношение на оценката за изостаналата стратегия, въоръжение и кадрови потенциал на руската армия.

Руската агресия не може да бъде успокоена. Трябва да се отговори със сила ... Сега вече не можем да свалим крака си от педала на газта “, каза министърът на външните работи в края на май.

Трябва да осигурим поражението на Русия в Украйна. Това е необходимо за европейската сигурност, свобода и демокрация“, каза Лиз Тръс на неотдавнашната среща на върха на НАТО в Мадрид.

Цялата територия на Украйна, която беше превзета от Русия, е незаконно окупирана. И в крайна сметка руснаците трябва да бъдат изгонени отвсякъде. Това е реално и затова ние предоставяме допълнителна смъртоносна помощ “, говори шефът на британското външно министерство по Би Би Си на 30 юни, три дни след интервюто на Дмитрий Медведев, в което заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация заплаши с Трета световна война за всяко посегателство над Крим.

С нахлуването си в Украйна Путин, неговият вътрешен кръг и генералите сега копират фашизма и тиранията отпреди 70 години, повтаряйки грешките на тоталитарните режими от миналия век“, заяви на свой ред Бен Уолъс по повод честването в Русия на 9 май. Преди това, на 29 юни той нарече Владимир Путин "луд", изброявайки негови комплекси.

 „Мисля, че гледната точка на Путин за себе си, за света около него може да се обясни със синдрома на дребен човек, който се изживява като мачо. Не чувате често фразата „синдром на малката жена“. Винаги чувате „синдром на малкия човек“ – и това е нещо, което Путин притежава в изобилие“. Британският министър на отбраната също така заяви, че командването на руската армия трябва да бъде изправено пред трибунал и да отговарят за изнасилванията и убийствата на украински жени и деца. Реториката на повечето изказвания на Уолъс и Тръс е от категорията на това, което се нарича „русофобско“, което силно дразни Кремъл.

 

По принцип сред европейските политици тези двамата най-остро използват думите „мини през Русия“. В Русия след време може да съжаляват за Джонсън.

Освен това да не забравяме, че Лондон държи пари и имоти на руски политици и олигарси за милиарди. Това има значение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6018 |05.07.2022 Кремъл се закани на целия ЕС заради България и изгонените дипломати . 0| 6080 |01.07.2022 ГовноBOSS: Кремълска диета парализира родни медии и „експерти“ . 0| 6502 |01.07.2022 В 12 ч. изтича ултиматумът на Кремъл. Извънредният съвет в НС снощи - без резултат . 0| 4457 |30.06.2022 Посланикът ни в САЩ: Свидетели сме на глобален ревизионизъм от страна на Кремъл. Жалят за Съветския съюз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads