Реклама / Ads
9| 3034 |07.02.2022 НОВИНИ

Кремъл не очаква разведряване в Европа след срещата между Путин и Макрон

.
Владимир Путин, Еманюел Макрон
Кремъл не очаква поврат в ситуацията около Украйна след разговорите между руския и френския президент Владимир Путин и Еманюел Макрон, които ще се проведат в понеделник. Това каза пред журналисти прессекретарят на държавния глава на Русия Дмитрий Песков, предава ТАСС.
 

„Разбира се, ситуацията е твърде сложна, за да се очакват решителни промени в хода на една среща“, каза говорителят на Кремъл.

 

Прессекретарят на президента на Руската федерация обърна внимание на факта, че „Франция е една от водещите страни в ЕС“, „Еманюел Макрон оглавява страната, която сега председателства Европейския съюз".

 

„Това е много важно посещение. Очевидно е, че темата за напрежението в Европа, свързана със ситуацията около Украйна, абсолютно ще доминира, темата за гаранциите за сигурност на Руската федерация - всичко, свързано с тези основни проблеми", каза говорителят. Той припомни, че личният контакт на ръководителите е бил предшестван от три телефонни разговора. „Затова очакваме много, много съдържателна и дълга дискуия“, прогнозира той.

 

„Що се отнася до „Северен поток 2", това не може да бъде централна тема за обсъждане, но ако по някакъв начин се спомене, тогава да. Но едва ли ще бъде основна тема", каза Песков.

 

 „Първо, трябва да се каже, че през последните дни няма нищо ново по темата за гарантиране безопасността на Русия. Нашите западни събеседници предпочитат да не обсъждат тази тема“, каза говорителят на Кремъл, отговаряйки на въпроса дали може да се говори за намаляване на напрежението в отношенията между Москва и Запада.

 

„Вместо тази тема те предпочитат да обсъждат по много, много екзалтиран начин съществуващия според тях проблем за „бъдещата атака на Руската федерация срещу Украйна“. И тук едва ли може да се говори за някакъв вид затишие“, добави Песков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3225 |07.02.2022 След визитата в Брюксел: Ковачевски очаква вдигане на българското вето до 30 юни . 36| 4248 |06.02.2022 Кремъл: Глупости! Все едно да кажем, че САЩ ще превземат Лондон . 9| 3452 |06.02.2022 Политолози: Искрите Радев-Петков са очаквани. Тестът за коалицията ще са местните избори . 0| 3216 |05.02.2022 Топъл зимен ден ни очаква и в неделя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads