Реклама / Ads
6| 2917 |29.09.2022 НОВИНИ

От Кремъл видяли американски кораби в района на “Северен поток” преди течовете

.
Американски военни кораби плавали в района на течовете по ”Северен поток” преди те да се случат, твърдят от руското посолство в САЩ в канала си в Telegram. Според твърденията на дипломатическото представителство плавателните съдове са били в района ден по-рано. Така продължава размяната на обвинения за саботаж при появилите се вече четири теча по инфраструктурата, доставяща газ от Русия за Европа преди войната в Украйна и развитията около конфликта.
 

"Отбелязваме опитите на някои американски законодатели да хвърлят вината върху Русия за инцидентите, възникнали на газопроводите "Северен поток 1“ и "Северен поток 2“. Може би имат по-добра гледка от върха на Капитолийския хълм. Но ако случаят е такъв, те също трябва да са видели дейностите на американските военни кораби на самото място на прекъсването на руската инфраструктура точно предишния ден. Или забелязани дронове и хеликоптери да летят там. Или наблюдавани учения на ВМС на САЩ с подводни експлозиви, проведени в същия район преди време", пишат от руското посолство в САЩ. 


И от там категорично отхвърлят твърденията, че Русия стои зад случилото се. Взаимните обвинения в саботаж идват от всички посоки, но все още не е ясно какво точно се е случило. За да започне разследване, трябва газът да изтече напълно, тъй като в момента е опасно. 


"Продължаващата десетилетия енергийна търговия между Москва и Европа отдавна се е превърнала в рана на очите за вашингтонските стратези. Неспособни да предложат достойна алтернатива на надеждни и, което е не по-малко важно, евтини доставки на газ, САЩ решиха да "изтласкат“ Русия като конкурент, използвайки непазарни методи и санкции. Вашингтон се опитва усилено да закачи своите съюзници за скъпа и неблагоприятна за околната среда "LNG игла“, смятат от руското посолство в САЩ. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3182 |28.09.2022 Кремъл: Ще продължим военната операция в Украйна, докато не контролираме цялата Донецка област . 30| 13518 |28.09.2022 Гамизов: Путин се страхува, че ще види танкове на НАТО пред Кремъл . 0| 6259 |28.09.2022 Осем американски щата съдят българската крипто фирма Nexo на наш бивш депутат . 24| 4677 |27.09.2022 Както всички очакваха Кремъл да обяви за “референдумите”: Близо 100% от гласувалите са “за” присъединяване към РФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads