Реклама / Ads
1| 3534 |02.11.2022 НОВИНИ

Зарков лично проверил случая с Нинова. Не бил свързан с прокурорска проверка

.
Крум Зарков
Посещението на служителите на съдебна охрана изобщо не е било свързано с прокурорската проверка, коментира във Facebook правосъдният министър Крум Зарков. Той обясни, че след изявленията на Нинова е проверил случая.
 

Припомняме, че днес тя обяви, че сутринта в дома ѝ са я търсили двама униформени от "Съдебна охрана". Лидерът на БСП обръща внимание, че съдебна охрана по закон изпълнява принудително довеждане.  

 

Ето какво е установила проверката:


Служители на Главна дирекция “Охрана” са посетили адреса, за да предоставят на Корнелия Нинова акт на Софийския районен съд по нейна частна тъжба срещу журналиста Явор Дачков.

 

Съдът е разпоредил книжата да се изпратят на страните по делото, за да могат те да се запознаят и да преценят дали да се възползват от правото си да обжалват в указания срок.

 

Главна дирекция “Охрана” към Министерството на правосъдието е отговорна и длъжна да изпълни съдебното разпореждане, като установената практика е служителите да посещават гражданите преди или след работно време, дотолкова, доколкото тогава е най-вероятно те да са у дома си, написа Крум Зарков.

 

Не закъсня и отговор от Софийска районна прокуратура.

 

Прокуратурата не е разпореждала каквито и да е действия на съдебна охрана към Министерство на правосъдието. Въпросите за горното следва да бъдат отправени към служебния министър на правосъдието г-н Крум Зарков.

 

Това каза на брифинг административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

 

Съдебна охрана по закон изпълнява принудително довеждане, заяви Нинова.

 

За пореден път призоваваме политиците да не нарушават Конституцията и законите в страната, за спазването на които точно те трябва да дават пример на всички, посочи Невена Зартова.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2873 |02.11.2022 Крум Зарков: Няма достатъчно осъдени по високите етажи на властта . 0| 2953 |01.11.2022 Недостигът на лекарства: Мислят връщане на стара формула за проследяване на наличността . 5| 3364 |31.10.2022 Радомир Чолаков: Лично ще подкрепя законопроекта на Кирил Петков за КПКОНПИ . 3| 3292 |28.10.2022 Крум Зарков: Спецправосъдието служеше за димка, ползваше се за политически цели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads