Реклама / Ads
135| 5778 |06.06.2011 НОВИНИ

Кунева: Ще бъда страж на българския лев!

.
Меглена Кунева
Не търся партийна подкрепа, не поемам партийни ангажименти, не изразявам интереси на лобита. Това заяви Меглена Кунева, чиято кандидатура бе издигната от инициативен комитет, в който влизат бивши политици, културни дейци, учени, общественици, и официално обявена днес.
 

Кунева обяви, че ще предложи президентска платформа „с отворен код", „за да я допишем заедно". Като свои приротети тя посочи защитата на човешките права, осигуряването на работни места, преодоляване на чувството за безнадеждност.

Според Кунева президентът може да бъде по-активен и по-близо до гражданите, защото „не властта е важна, за да бъдеш чут, а гласът".

Кунева е категорична, че ще се противопоставя на монополите, ще бъда страж на силата на българския лев и стабилността на финансовата система. Ще налага вето на всеки закон, ограничаващ конкуренцията и правата на потребителите, толериращ монополите.

Първият ни еврокомисар подчерта, че няма икономика без образование, култура и медицина. Тя добави, че иска България да се гордее със своите умове и българите да се чувстват част от елита на световните нации. Кунева заяви, че ще бъде президент, който ще настоява всеки закон да отчита демографската криза и да дава решения за нея.

В България има дефицит на справедливост, констатира Кунева и заяви, че като президент ще обяви спешна и прозрачна процедура за попълване на регулаторните органи от квотата на президента и дипломацията.

„Президентът е лицето на България пред света, а не протоколен придатък към герба и химна", убедена е Кунева.

 „Европа не стои на едно място и не ни чака да я настигнем", отбеляза тя и заяви, че намира за важно президентът да познава политиките на ЕС и достойно да представя България.

Меглена Кунева каза, че не иска никога повече да й се случва млада майка да я пита защо да остава тук.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 5493 |17.04.2011 М. Кунева: Не съм кандидатура нито на Станишев, нито на Първанов . 44| 5088 |14.04.2011 Кунева: Няма да бъда партиен кандидат за президент! . 9| 5330 |21.03.2011 Кунева: Не са договаряни по-тежки условия за акциза на горивата . 26| 5415 |18.03.2011 Българският консул офейкал самоволно от Япония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads