Реклама / Ads
7| 14677 |22.03.2008 НОВИНИ

Куршевел събрал М. Велчев, В. Божков и собствениците на „Пещера”?

.
Баровският френски курорт е притегателно място за богаташите от цял свят. Хайверът струва 7000 евро/кг, нощувката – 900, но пък Божков имал цял милиард.
 

 

От ден насам в някои медии упорито се тиражира новината, че заместник-председателят на НДСВ Милен Велчев, считаният за най-богат българин Васил Божков, както и двамата собственици на винпром “Пещера” Атанас Петров и Антон Щерев, чиято компания бе посочена в справката, довела до арестуването на заместник-директор на ГДБОП Иван Иванов, почивали по едно и също време в баровския френски курорт “Куршевел”. Те били видени в известния тамошен хотел “Белият кон”.

Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов също потвърдил, че има такава информация, но, за да е напълно достоверна, я проверявал. Всъщност вече около една седмица Милен Велчев не се е мяркал из парламента. Оказало се, че действително той е на почивка във Франция, но по неговите думи нито заедно с Божков, нито пък с Петров и Щерев, а със свои приятели.

Самият курорт Куршевел се намира във Френските Алпи и е едно от най-престижните ски центрове в света. Разполага с 600 км. обработени писти. Рекламата за това място гласи „Да стигнете до Куршевел не е невъзможно, но е лукс.” И факт: курортът е предпочитано място от много известни личности заради разкошните си хотели, разнообразната кухня, всевъзможните мероприятия и високото качество на скиорските трасета, т.е. там е направено и невъзможното за удобството и удоволствието на богатите.kur6evel.jpg

А те си позволяват и ексцентричности, като например приятелите на руския бизнесмен Михаил Прохоров, които наскоро са купили и затворили дискотека в Куршевел. Прохоров е посещавал въпросната дискотека в разстояние на 10 години и през цялото време самият той осъществявал фейс-контрола. Тази година обаче бизнесменът отишъл за новогодишните празници не в Куршевел, а на Бахамските острови. Приятелите му решили, че без Прохоров тази дискотека не бива да съществува и решили да я закрият като коледен подарък за него. Впрочем за елитните гости Куршевел е сцена, на която те трябва да направят впечатление. Всичко е като в театър, само че в суперскъпия курорт може да се играе и гледа едновременно. Едно от любимите занимания на руските новобогаташи например е да се бият и да пият от сутрин до вечер, на което обаче никой не се учудва. Учудващи са по-скоро цените -никой уважаващ себе си руски богаташ не пие вино, по-евтино от 1000 долара. Черният хайвер се поръчва в неограничени количества, независимо от цената му 7 хиляди евро за килограм, при положение че в Москва е десетки пъти по-евтин.

Нощувката тук възлиза на 900 евро на вечер. Разбира се, има и хотели за по 200 евро, но те минават за непрестижни.

v_bojkov.jpgСъс сигурност и българският бизнесмен Васил Божков е в състояние да си позволи луксозно пребиваване тук. Той заедно с вдовицата на банкера Емил Кюлев - Весела, беше класиран сред стоте най-богати източноевропейци. Това показваше класацията на полското списание "Впрост" за 2006 г., която се прави ежегодно от 2000 г. насам. Според списанието Божков е класиран на 51-во място с лично състояние от 1 млрд. долара. Милен Велчев на свой ред също не би могъл да се оплаче от финансовите си дела, а вкусът му към луксозните почивки е отдавна известен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4806 |21.03.2008 Скандал на общото събрание на общините, ГЕРБ напусна . 6| 5037 |21.03.2008 От "Българска праскова" ще съдят Станишев и Кабил . 3| 6703 |21.03.2008 Имало ли е „къртица" на дупнишки босове в МВР, питат депутати . 3| 4853 |21.03.2008 Вальо Топлото не може да говори, вадили му зъб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads