Реклама / Ads
31| 6894 |10.12.2010 НОВИНИ

Кутев: Борисов, кажи колко са криминалните ти приятели

.
Бойко Борисов
В отговор на въпрос колко точно са криминалните му приятели от опозиционния депутат Антон Кутев, Бойко Борисов заяви, че няма такива.
 

Този диалог се разигра по време на редовния петъчен парламентарен контрол. До размяната на реплики се стигна след въпрос на социалиста.

Кутев получил писмо от полковник Илийчо Николов Илиев, титулувал се като „о.р., експерт по национална сигурност, с четири магистърски научнообразователни степени от ВНВУ „В. Левски”, ВА „Г.С.Раковски”, Генерал Щабен Факултет ВА „Г.С.Раковски”, политология ПУ „П.Хилендарски” (правописът е запазен – б.а.). Та във въпросното открито писмо, разпратено апропо и до 5 вестника, 4 телевизии, всички посланици от ЕС и на Руската федерация, Илийчо Илиев описва, че през март т.г. на бензиностанция в кв. „Бояна” дал кеш 20 000 евро, за да го назначат за зам.-министър на отбраната (!). Парите били оформени като дарение за ГЕРБ. Поне така го уверил получателят им – лицето Владо Пенев, който се представил за много близък до премиера Бойко Борисов и като такъв, упълномощен да уреди назначението. Взимани ли са пари за назначаването на зам.-министри и депутати, с патос попита Кутев.

Отговорът е категорично не”, отсече премиерът. „Съжалявам за този човечец, ако си е дал парите. Да ми даде сигнала и да си иска парите. Това просто е висша степен на глупостта. Съжалявам”, отговори Бойко Борисов. Той каза още, че приема питането на депутата от БСП „в духа да стане малко забава”.

Това не задоволи Антон Кутев и той заяви, че в протокол, приложен към постановление на Софийска градска прокуратура от 29 април, е записано, че през август м.г. – седем месеца преди да вземе парите, въпросният Владо Пенев е бил в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов.

Създаването на политическа партия ГЕРБ изискваше огромен ресурс от хора и в тази еуфория хиляди, хиляди и хиляди искаха да влязат в редиците на партията. Безспорно, сред тях е имало и измамници, като този същият досадник”, отговори Борисов. „При мен, когато идват делегации, са по 10-15 човека – преводачи, съпътстващи, протоколи, едни с апарати, с какво ли не. Аз не ги питам всеки един какво прави. Той се е опитал да се вклини и след това на базата на това да изкара някой лев, за което аз не нося абсолютно никаква отговорност”, допълни премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5223 |19.11.2010 ДПС нападна Борисов, иска го в парламента . 33| 5717 |30.10.2010 Проф. Кр. Петков: АБВ да има няколко лидери . 26| 8933 |17.10.2010 М. Карбовски: Политиците са толкова шибани, колкото шибана е държавата . 15| 5153 |07.10.2010 БСП обидени на Борисов, не били безделници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads