Реклама / Ads
15| 5139 |07.10.2010 НОВИНИ

БСП обидени на Борисов, не били безделници

.
Коалиция за България поиска от ръководството на парламента и от групата на управляващите да порицаят и да се разграничат от вчерашното изявление на премиера Бойко Борисов.
 

„Ние от „Коалиция за България” не се нареждаме сред безделниците, когото и да е имал предвид в случая г-н Бойко Борисов, а очевидно е имал предвид всички”, заяви депутатът Ангел Найденов. „Подобно изявление е не само грубо, невярно и несправедливо, то е безпрецедентно и унизително за всички народни представители, за институцията на парламента и парламентаризма в България, за авторитета на НС”, допълни той.

Найденов настоя Цецка Цачева лично да се разграничи от думите на премиера, че депутатите са безделници и да осъди отношението му. Тя трябвало първа да реагира срещу подобно унижение на НС. „Откликвам на призива ви и се обръщам към изрично разписаните ми правомощия, като се позовавам на нашия правилник”, отвърна Цецка Цачева. След което откри, че в правилника нямало разписание да взема отношение по такива въпроси, защото това било работа на парламентарните групи. Нямало и такава практика в досегашната работа на Народното събрание.

„Абсурдно е някой да иска от нас да се разграничим от думите на нашия лидер”, намеси се в спора Красимир Велчев, съпредседател на ПГ на ГЕРБ. Според него премиерът отговорил на журналист просто „че не е безделник”. Въпреки натоварената си програма в сряда, Борисов „даже намери време да мине оттук”. „Ако в БСП се разграничават от лидера си и се делят на лобита и кръгове, ние заявяваме, че в ГЕРБ такъв проблем нямаме”, отсече Велчев. Той заподозря още, че БСП били изнервени от положението, в което се намират – провалят се протестите, които имали намерение да оглавят. В отговор депутатът Михаил Миков започна да взима думата в пленарна зала, започвайки с обръщението „Уважаеми народни представители, които премиерът нарича безделници”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4765 |06.10.2010 Фини се размина с Борисов, не му стигнало времето . 0| 4995 |05.10.2010 Лекари искат подкрепа от Борисов, готови са за протести . 83| 6733 |01.10.2010 В. Сидеров: Борисов, слушай народа си . 12| 5668 |30.09.2010 Борисов, Цветанов и Цачева отсвирили Борисова*

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads