Реклама / Ads
0| 4939 |28.07.2017 НОВИНИ

Кутев: Не сме обсъждали вот на недоврие, което не означава, че е невъзможно

.
Антон Кутев
Трудно ще кажа, че парламентарната сесия е била успешна за нас, доколкото беше неуспешна за парламента. Обемът, който свършихме, чисто законодателно, беше изключително малък. Така анализира изминалия политически сезон в ”Денят започва” зам.-председателят на БСП Антон Кутев преди парламентът да излезе във ваканция от днес.
 

Преобладаваха ратификации. Те трябва да се разгледат, но нямат смисъл за гражданите. За БСП беше добра парламентарната сесия от гледна точка на динамиката, с която работихме. БСП вкара 17 законопроекта, а Министерството 9, ако махнем ратификациите. Скандално е, ако ние сме вкарали толкова законопроекти спрямо управляващите. Парламентът започва много късно. През цялото време имаше конфронтация. Истинското падение беше суджуците, уточни депутатът.

 

Той заяви, че има хъс в парламентарната група, за което значение има Корнелия Нинова, "тя е динамичен човек, който изисква това. "За нас по-важно е не какво се случва само, а да започнем да правим реално нещата. От тези 17 закона няма нищо,което да е фиктивно. Всички са социални. От тях са разгледани само 3 и те не са приети." каза още Антон Кутев. Той призна, че очевидно липсва разговор с ГЕРБ. Ако нещо има хареса са склонни да го откажат и след това пак да го внасят.

 

Подкрепихме правителството за преговорите с Македония. Ние работим сравнително, добре, но проблемът на БСП в момента е, че ние сме само парламентарни. Имаме активността, но не може да излезем от този формат. БСП трябва да търси повече реализация на идеите си там, където са хората, допълни той.  Зам.-председателят на БСП заяви, че в момента работят по още 10 законопроекта, които са ярко социални.

Надявам се да успеем да внесем закона за личната помощ, интеграцията на хора. Това, което сме обещали, го изпълняваме. Не сме обсъждали вот на недоврие, което не означава, че е невъзможно, заключи той.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5595 |16.07.2017 Антон Кутев: В БСП има различни мнения за Бузлуджа . 0| 6258 |07.07.2017 Путин и Тръмп обсъждали Украйна и Сирия . 4| 6071 |30.06.2017 Кутев: Трябва да се разбере как са правени обществените поръчки за НДК . 5| 3683 |05.05.2017 Кутев: В казуса ЦУМ главният прокурор е направил грешка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads