Реклама / Ads
24| 13529 |06.02.2009 НОВИНИ

Лъчезар Таков: Златко се предаде сам, арестът и акцията са манипулативни

.
Златко Баретата се е предал сам по договорка между адвокатите му и агенти от ДАНС. Той не е задържан, а разпространения от МВР клип за ареста му е манипулативен. Баретата не познава част от хората, с които му се приписва участие в убийства и разпространение на наркотици. Това разкри в блиц интервю за Frognews.bg адвокатът му.
 

- Г-н Таков, сам ли се предаде Златомир Иванов, или е заловен при спецакция на МВР, ДАНС и прокуратурата?

- Истината е само една – по договорка между нас, адвокатите му и служители от ДАНС, Златомир Иванов беше предаден от мен и колегата адвокат Вълчев. Уговорихме мястото – паркинга на СДВР. До там нашият клиент дойде сам и се предаде доброволно на хората от ДАНС. В следващия момент аз уведомих лицето от СДВР Анжел Антонов, при който трябваше да се яви, че се е предал на ДАНС. Това, което чета и слушам по медиите, че е имало съвместна акция на „Криминална полиция”, ДАНС и прокуратурата, не отговаря на истината.

- Но клипът, заснет и разпространен от МВР, показва друго?

- Ако хората обърнат внимание, клипът на МВР започва с кадри от една посока - от сградата на ДАНС към Дирекция на полицията, тоест показват се, кадри заснети доста след като сам се предаде. Това е обективната истина, а в този клип и в информацията от някои институции се получава изкривяване на фактите, че се е криел и е бил задържан. Той имаше призовка и се яви на мястото, където му бе посочено.

- От три дни го издирват, кога се обади на вас?

- В четвъртък вечерта той разбра, че е издирван с призовка. От негова страна нямаше никакви реакции на съпротива. Беше категоричен, че ще се яви в посочения час и място.

- Как ще коментирате обвиненията, които днес му бяха повдигнати?

- Те са за това, че е участвал в група с петима души за извършване на убийства и разпространяване на наркотици. Изрично е записано, че обвиненията се основават само на показания на свидетели. Истината е, че с част от участниците в тази престъпна група Златомир Иванов даже не се познава и никога не се е виждал. Обвинението е доста неконкретизирано. Иванов катогорично опроверга това, което му се приписва. Ще чакаме в понеделник да се запознаем по-подробно със събраните срещу него материали. Тогава вероятно ще бъде гледана и мярката за задържането му. Прокуратурата е длъжна да ни предостави доказателствата. На този етап имаме съмнения, че доказателтвата се основават на показания на Димитър Вучев и на други лица. Доколкото ми е известно няма установен и един грам наркотик, няма и нито един стойностен факт, който да поддържа обвинителна теза за убийства. Няма да коментирам колко стойностни са показанията на Вучев и сочените от него лица. Смятам, че на този човек не може да се вярва, като се има предвид реномето му, заведените срещу него пет дела. Срещу Вучев е подадена и жалба за изнудване. Той е дискредитиран свидетел.

- Каква развръзка очаквате по случая?

- Не мога да коментирам, но се надявам да има едно обективно разследване. На този етап ме притеснява изкривяването на фактите за доброволното предаване на Златомир. Държим на обективно разследване. Клиентът ни, като български гражданин, има право на това.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5318 |06.02.2009 Златко Баретата се предал сам в центъра на София . 10| 6916 |04.02.2009 Златко Баретата се изпари, пропуска среща в прокуратурата . 8| 4672 |23.07.2008 Златко Баретата бе за малко в ДАНС, после се прибра . 10| 5280 |11.07.2008 Златко Баретата: Опитвам се да съм с топки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads