Реклама / Ads
10| 8823 |29.05.2020 НОВИНИ

”Лайфстайл журналистика” в СУ. Журналисти: Вие сериозно ли?!

.
Източник: Facebook
От няколко дни в социалните мрежи се вихри завиден спор за нуждата и качеството на магистърската програма по ”Лайфстайл журналистика” в Софийския университет. Специалността съвсем не е нещо ново, но заради занижените критерии за прием във висшето учебно заведение наличието на предмети като ”Гурме и медии” и ”Инфотейнмънт” в тази специалност предизвикаха редица коментари и реакции от множество журналисти.
 

Ето коментарите на няколко журналисти, на които Фрог попадна напоследък:

 

Татяна Кристи:

Знаете ли, приятели, че факултетът по журналистика в СУ предлага магистърска програма (за две години) по Лайфстайл журналистика. Разбира те ли? Лайфстайл!
В тази „програма“ ще се изучават следните неща, според сайта на СУ:

„въпросите на дома, здравето, семейството, гурме, любовта, секса, физическата култура;културата на съществуване и уличната култура, лайфстайл...“ и много други подобни глупости, които са широко застъпени както във форума bgmama така и в „семинарите“ на Кобилкина.

 

Някои колеги журналисти като Stanislava Ivkova попитаха във Фейсбук следния въпрос: „Много от моите колеги направиха блестящи кариери в световни медии. Защо никой от университета не ги кани? Те са тези, които могат да научат студентите. И на стайл, и на лайфстайл, и на журналистика.“ Моят отговор на Станислава беше – „А какво ще правят лелите във факултета, които учат студентите на гурме? Без работа ли ще ги оставим?“

 

Георги Милков:

Спецпрокуратурата на България ми напомня за спецчастите в Кербала и Кандахар едно време. Вчера, докато се случваше този “арест” в екоминистерството, във фейсбук бяха повдигнати и въпроси за какво ни е притрябвало обучение по лайфстайл журналистика в Софийския университет. Ами ето защо, колеги, за да може да се опише най-точно и професионално аутфита на тоя “рамбо-силек”. Тъй като аз ако напиша сега, че чилякът не изглежда достатъчно православно, защото си е забравил хоругвата, не знам дали ще съм прав. И проблемът не е в нито в брадата, нито в насиненото око, а трябва ли за един чиновник, който оказва пълно съдействие, да се вади тежката артилерия в центъра на София?

 

 

 

Полина Паунова:

Магистратура в журналистическия факултет на СУ: “Лайфстайл журналистика”.

Изучавани дисциплини: Инфотейнмънт; Медии и пари.

Вие сериозно ли?!

 

Камен Петров:

Дълбоко започвам да съжалявам вече, че съм завършил това учебно заведение. Голям майтап, голямо падение.
Лайфстайл журналистика, баце!
Кадри за Гала ли готвят тия вече, що ли?
Нито има лайфстайл в тази скапана държава, нито журналистика вече.

 

Румян Славов:

Най ми харесА предметът "Гурме и медии"

 

Мадлена Георгиева:

Лайфстайл журналистика
Инфотейнмънт
Медии и пари
Арт журналистика
Гурме и медии
Фешън журналистика
Маркетинг на луксозните и модни марки
Спортна журналистика
#шесисипа




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5319 |05.02.2020 Гешев към журналисти: За Андон Миталов питайте Лозан Панов . 7| 5455 |07.11.2019 Журналисти: Каназирева била човек на Гергов, чува се с Борисов и успя да се изкатери . 7| 4807 |16.09.2019 Иван Гешев към журналисти: Оcтaвeтe мe дa oтидa нa paбoтa . 41| 7754 |23.08.2019 Борисов към журналисти: Омръзна ми от жълтите ви новини и измишльотините /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads