Реклама / Ads
3| 3675 |13.12.2023 НОВИНИ

Лъжат с куверти за ЧНГ, десетки семейства платили огромни суми

.
Внимавайте с фалшивите оферти
Десетки семейства са измамени с куверти за посрещането на Нова година в хотели и къщи за гости у нас. Фалшив сайт за празнични пакети е приемал резервации без знанието на собствениците на местата за настаняване, а измамата е за голяма сума пари. От ГДБОП съобщиха - сайтът вече е блокиран.
 

Кристиян Киров е собственик на хотел край Бургас. Неговата луксозна хижа попада във фалшивия сайт, който предлага почивки за празниците.


"За нашия хотел най-вероятно са направени ен на брой фалшиви резервации за Нова година и ще дойдат хора, които очакват, че са наистина запазили наистина при нас за празника. Това няма да е така, ние няма да имаме къде да ги настаним, защото хотелът е пълен отпреди два месеца", сподели Кристиян Киров.


След като колеги му съобщават за фалшивия сайт за почивки, той дори успява да направи резервация за Нова година в собствения си хотел - от фалшивия сайт му искат 600 лв. за нощувка.


"Съветвам хората да спрат да се доверяват на такива несигурни източници. Всеки един хотел в България има собствен сайт с резервационна система с контакти и е много по-сигурно и безопасно да си направиш директна резервация към хотела", препоръчва собственикът.


"Видяхме вилата, която преди време бяхме търсили и искахме да резервираме, и беше заета. На желаните дати за Нова година ни даде, че е свободна. Даде ни цена 2550. Казаха ни, че трябва да платим 100% по банка", каза Таня Николева.


От ГДБОП съобщиха, че сайтът, в който са се извършвали измамите, вече е блокиран, както и банковата сметка, на която са се превеждали сумите. За подобни компютърни измами се предвиждат няколко години затвор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3635 |13.12.2023 БСП внася искане за изслушване на културния министър утре в парламента заради МОЧА . 0| 3871 |13.12.2023 Вижте голямата разлика в заплатите в частния и обществения сектор у нас . 2| 3652 |13.12.2023 Проф. Пламен Киров: За 30 г. прокуратурата показа как не трябва да се осъществяват правомощията на главния прокурор . 5| 3225 |13.12.2023 Иван Таков призова: Да спрем унищожаването на паметта с протест довечера на Паметника на Съветската армия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads