Реклама / Ads
0| 35416 |20.05.2022 НОВИНИ

Лавров поиска помощ от СЗО за „специалната операция“. Подоляк го прати на психиатър

.
Сергей Лавров, Михаил Подоляк
Външният министър на Руската федерация Сергей Лавров се обърна към Световната здравна организация, за да им помогне по някакъв начин да довършат започнатото. Той помолил генералния директор на СЗО Тедрос Адханом да повлияе на Украйна така, че тя да не пречи на Русия да изпълни целите на „специалната операция“.
 

„С. В. Лавров подробно очерта действията, предприемани ежедневно като част от специална военна операция за облекчаване на страданията на цивилното население, и призова СЗО да повлияе на режима в Киев, така че той да не пречи на изпълнението на предлаганите с тази цел мерки“, става ясно от комюнике от телефонния разговор между двамата на сайта на руското външно министерство.

 

Руската страна посочила конкретни факти за причините за хуманитарната криза в Украйна и Донбас, възникнала „в резултат на антиконституционния преврат от 2014 година“ и последвалата след него „агресия на киевския режим по отношение на населението на Донбас и тоталната блокада на Донецката и Луганската републики“. Събеседниците се договорили да поддържат връзка.

 

„Руският външен министър Сергей Лавров най-вероятно не е на ума си, ако изисква Световната здравна организация да повлияе на Киев, за да могат нашествениците да извършат своята така наречена „специална операция“ на наша територия“, написа в своя Telegram канал съветникът на кабинета на украинския президент Михаил Подоляк.

 

 „Авторите на „Да превземеш Киев за три дни“, кокаиновите интелектуалци от руското министерство, напълно сериозно предлагат на международната организация да ни предаде техния ултиматум: украинци, у вас в домовете ви са дошли насилници и убийци, затова вие бавничко се изправете до стените и чакайте, докато те ви ограбят, набият, изнасилят. А после ще заемат част от дома ви и ще си фиркат там без тоалетна“, добавя той.

 

Подоляк нарече заявленията на Лавров „руски абсурд“ и „дипломатическа деменция“. По думите на съветника на президента съвсем скоро в резултат на международната изолация Русия ще има контакт единствено с Беларус, Еритрея и хуманитарните организации.

 

„Всъщност, единственото, с което от СЗО биха могли да помогнат на Кремъл, е да им организират необходимото колективно психиатрично обследване. И да им предложат програма за адаптивна терапия. Безусловно Киев може само да приветства подобни лечебни мероприятия“, завършва ръководителят на президентския офис на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3134 |19.05.2022 ”Възраждане” поиска махане на решетките от НС и извинение . 0| 3064 |19.05.2022 НСО поискало металните решетки на входа на НС . 0| 3289 |19.05.2022 Радев е поискал от САЩ подкрепа за българските отбранителни способности . 0| 3836 |18.05.2022 Премиерът и президентът се срещнаха с помощник-държавния секретар на САЩ Карън Донфрид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads