Реклама / Ads
0| 3429 |02.05.2022 НОВИНИ

Лавров посипа с обвинения западни медии заради „погрешна интерпретация на посланията на Москва“

.
Сергей Лавров Източник: БГНЕС
Руският първи дипломат Сергей Лавров обвини западните медии в погрешна интерпретация на посланията на Москва.
 

В интервю за италианска телевизия той коментира, че Русия никога не е прекратявала усилията си за избягване на ядрена война. Според него Москва активно води преговори, в търсене на споразумения, гарантиращи, че ядрена война няма да се води.

 

Според Лавров украинската страна постоянно променя позицията си, с което бави мирните преговори. Той допълни още, че планираните чествания на Деня на победата - 9 май, няма да окажат влияние върху хода на войната в Украйна.

 

„Русия не се стреми да сложи край на войната в Украйна до Деня на победата на 9 май. Нашите военни няма изкуствено да приспособяват действията си към която и да е дата, включително към Деня на победата“, заяви Лавров и настоя, че Москва няма да бърза да приключи така наречената „специална военна операция“ навреме за годишнината, на която се отбелязва капитулацията на нацистка Германия пред съюзническите сили - включително тогавашния Съветски съюз - през 1945 г.

 

„Темпото на операцията в Украйна зависи преди всичко от необходимостта да се сведат до минимум всякакви рискове за цивилното население и руския военен персонал“, добави той.

 

Русия обикновено отбелязва Деня на победата с голям военен парад в центъра на Москва и реч на президента Владимир Путин, в която се възхвалява водещата роля на страната в разгрома на фашизма в Европа. Тази година честванията ще се проведат на фона на кървавата война на Москва в Украйна, която Путин оправдава с твърденията, че бившата съветска страна се нуждае от „денацификация“.

 

„Ние ще отбележим тържествено 9 май, както винаги. Ще си спомним за тези, които паднаха за освобождението на Русия и другите републики от бившия СССР, за освобождението на Европа от нацистката чума“, категоричен бе Лавров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3087 |26.04.2022 Генералният секретар на ООН ще се срещне с Путин и Лавров в Москва . 0| 3263 |26.04.2022 Лавров: Заплахата от ядрена война е реална . 0| 3578 |19.04.2022 Лавров: Започва следващият етап на „спецоперацията” - пълното освобождаване на Донецк и Луганск . 0| 3154 |15.04.2022 САЩ повдигнаха обвинения на руски депутат и негови сътрудници за прикрита пропаганда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads