Реклама / Ads
0| 5190 |27.04.2013 НОВИНИ

Лазарки и "цветя" танцуват под Ком

.
Берковица е детска столица на веселието на днешния голям християнски празник Лазаровден.
 

Под патронажа на доц. д-р Борислав Великов, водач на листата на ПП ЛИДЕР за Монтана и 25-ти МИР София, в Детски център „Камбанка” се проведе юбилейният 10-ти пролетен бал „Децата на Берковица – цветята под Ком”. Пролетният детски празник с карнавал е включен трайно в културния календар на община Берковица. 

200 деца от основни училища, социални домове, детски ясли и градини от Берковица, Бързия и Боровци се включиха с песни, танци, стихчета и пресъздаване на фолклорни обичаи в дългоочакваното събитие. Имаше от всичко по много – фолклор, аристократични валсове, модерни танци и композиции, и най-вече много усмивки и ентусиазъм. Кулминацията на празника бе на финала, когато бяха отличени най-добрите костюми на традиционния карнавал. Журито с председател доц. Великов сериозно се затрудни да излъчи трима победители, затова даде награди на всички. Колективни награди имаше и за всички участващи учебни, детски и социални заведения, осигурени от доц. Великов. А за всички малчугани в залата имаше голям шоколадов великденски заек.

„Този празник го правим за десета година и ще го има и занапред, независимо дали съм народен представител, защото децата и техните учители и ръководители, родителите от Берковица го искат и го заслужават. Моята кауза е да помагам на хората. Ще продължа да го правя с лични средства, въпреки положението на ръба, в което са поставени стотици и хиляди честни предприемачи. Но единични усилия не са достатъчни. Първо смятам, че е нужно в Народното събрание да има повече почтени хора и предприемачи, които работят напълно „на светло”, и второ ние, които влезем в 42-ия парламент да имаме национално съгласие по няколко водещи теми, първата от които да е подкрепа за патриотичната икономика, за да съживим България, Берковица и т.н.. Оттам ще дойдат и нови работни места, и повече пари за социални политики, по-добро здравеопазване, образование, наука и екология. Нужно е и по-добро усвояване на средствата от ЕС, отколкото с това се справяха правителствата през последните години”, заяви доц. Великов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5849 |27.04.2013 Дилов-син: Сега е звездният час на феята на зъбките, т.е президента . 1| 5677 |27.04.2013 Водачът на листата на ЛИДЕР в Кюстендил направи първа копка на Завод за бетонови блокчета . 1| 5288 |27.04.2013 Арести и безредици преди вечното дерби Левски-ЦСКА . 30| 5348 |27.04.2013 Плевнелиев: Омръзна ми от СРС-та и бръмбари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads