Реклама / Ads
11| 5388 |27.06.2011 НОВИНИ

Лечков - чист като сълза

.
Йордан Лечков Източник: boolfoto
Градоначалникът на Сливен Йордан Лечков има изрядни финанси, констатира проверна на НАП-София, продължила повече от година.
 
 
Извършената пълна данъчна ревизия на бившият футболист и неговото семейство показва, че няма разминаване между приходите и разходите им.

Самият Лечков, който е кмет на града от 2003 г., представи доклада от проверката пред журналисти в Сливен. Според нея ревизията на Йордан Лечков, проверяван като физическо лице, обхваща периода от 2004 г. до края на 2009 година. За този период Лечков е получавал доходи само от трудови правоотношения и в посочения период няма никакви търговски дружества на негово име или участие в такива.

От играта си като футболист в чужбина – в Олимпик Марсилия, Германия и Турция Йордан Лечков се е върнал с няколко милиона лева в страната. От тях той е реализирал различни сделки, като няма закупени жилища, а само няколко земеделски имота, но и те са на името на неговата съпруга.

Йордан Лечков е раздал и хиляди левове като заеми на свои близки и приятели, но всички те са били възстановени. Кметът е отчел и всички свои пътувания, като е предоставена подробна информация за това къде е ходил и какви средства е изхарчил, както и откъде са дошли тези пари.

Ревизорите са проверявали сметките на Йордан Лечков към всички мобилни оператори, задълженията му към електроразпределителното дружество и ВиК и, а също и какви банкови сметки има и в кои банки са. Проверено е било дали надлежно е внасял дължимите данъци. Ревизията е установила, че кметът е финансово изряден във всяко едно отношение.

Преди дни Лечков заяви, че през септември официално ще обяви кандидатурата си за трети мандат, а също и листата за общински съветници, с които ще се яви на местните избори. Според него сега е рано да се обявява екипът, с който той възнамерява да ръководи общината, а за листата с общински съветници ще трябва да проведе консултации с партия ГЕРБ.

Кметът обаче бе категоричен, че в листата за общински съветници няма да има изненади. Основното щяло да бъде кандидатите за общински съветници да са доказали, че работят за общото благо, а не за свое лично. Йордан Лечков допълни, че работи много добре с народните представители от партия ГЕРБ, а именно с Десислава Танева, която е топлата връзка на община Сливен с централната власт и ще разчита на нейната помощ и подкрепа и за предстоящите избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4859 |14.06.2011 Съдии обидени на Лечков, отказват правосъдие . 0| 4639 |19.05.2011 Още едно обвинение срещу Лечков . 17| 5751 |17.05.2011 Общинари: Лечков е фалирал „фараон” . 1| 5696 |17.05.2011 Съдии бламират делото "Лечков", пращат го в Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads