Реклама / Ads
53| 15930 |18.07.2014 НОВИНИ

“Летящият Кремъл” или Боинг 777 на Малайзия е цел на ракетата?

.
Ил-96-300ПУ
Докато не се намерят чернитe кутии версии много. Самолетът на малайзийските авиолинии може да е свален от украинските ПВО или от руски зенитно-ракетен комплекс. Съществува вероятност машината да се е разбила заради някаква техническа неизправност. Може на борда да е имало терорист, който да е задействал някакво устройство или бомба. В някои от сайтовете се появи информация, че ракетата земя-въздух от зенитно-ракетния комплек „Бук” е търсела президенския самолет на Владимир Путин , а е попаднала на Боинг 777 с 298-те пътници в него.
 
Бог знае, но може и оттук да изскочи заек.

Нищо не е за изключване. Час след „смъртта” на  боинга от Малайзия агенция Интерфакс разпространи сензационната информация, че целта на на украинската ракета е била да удари  не него, а „Еър Путин едно“. Според източник от Руската авиация самолетът на руския държавен глава и този  на Малайзия са пресекли териториите си над Варшава.„Това е станало на 330-я ешалон на височина 10100 метра. Самолетът на руския президент е преминал оттам в 16. 21 часа, малайзийският – в 15. 44 московско време”, твърди още авиационният източник.


Авиационният експерт разкрива още , че контурите на двата самолета били почти идентични, както и оцветяването им, което отдалече можело да се обърка. И двата самолета имат сини и червени цветове по корпуса си.

Според експерти разликата в дължината на Ил-96 и Боинг 777 е около осем метра /63 на боинга и 55  на Ил/. Разликата в размаха на крилата е само 4 метра / 60,90 срещу 57,66/, което също може да е довело до грешна цел.

Шефът на Росавиацията Александр Нерадко официално не е коментирал маршрута на президентския самолет с думите, че никога и при никакви обстоятелства не дават гласност за полета на президентския самолет.

Знае се със сигурност обаче, че почти по същото време президентът Путин се е връщал от среща на БРИКС в брлазилския град Форталеза.

Ил-96-300 ПУ – е самолетът на държавния глава на Русия. ПУ в абревиатурата не е  фамилията на Путин, а  означава «Пункт за управление» Едно е сигурно – «Летящият» Кремъл» е жив и здрав и е на постоянната си местостоянка, за разлика от пръснатия на километри в Донецката република малайзийски Боинг 777.

Ил-96-300 –ПУ е нов, специално построен за Путин самолет във Воронежкия авиационен завод. Цената му е около 60 млн. долара. На борда му има три бара, стая за отдих и работен кабинет. Салонът е украсен с гоблени, инкрустирани със злато и скъпоценни камъни.

Президентският самолет е оборудван с най-модерни компютри и спътникова система за комуникации, канали за спецвръзка. Съобщения могат да се изплащат от  всякаква височина до най-далечната точка на земята. Стойността на самолета е висока не заради златни тоалетни , басейни и концертни зали. Най-скъпоструващо е радиоелектронното оборудване, което осигурява безопасността на президентската машина и на президента. С такова оборудване е недопустимо да не се знае, ако има и най-малка опасност за "Еър Путин форс" и с кои и какви самолети се пресича пътя му.

Осем са общо самолетите в парака на руския държавен глава. Сред тях са Як-40, , Ту-134, Ту-154М, четири Ил-96-300 и Ил-62 . Флагман е Ил-96-300ПУ(М).

Трагедията със сваления над Източна Украйна малазийски самолет трябва да бъде разследвана много внимателно и обективно, заяви руският президент Владимир Путин. Той подчерта, че  трагедията дава знак, че трябва да бъде намерен изход от кризата . Но не забрави да напомни, че вина за случилото се има властта в Украйна.

По-долу прилагаме за размисъл по казуса "Летящият Кремъл или боинга на Малайзия" и свидетелствата на един испански авиодиспечер, следил полета.

"Преди да ни отнемат телефоните или да ме убият, искам да кажа на всички: ТОЙ БЕШЕ СВАЛЕН ОТ КИЕВ!"

Испанецът остави над 20 съобщения. В тях се визират 2 украински изтребителя, които летели успоредно на малайзийския "боинг" до момента, когато била изгубена връзката с него.
Ето съобщенията на Карлос поред:
1. Авиокатастрофа, пътнически самолет се разби в Украйна, в района на Донецк.
2. Авиокатастрофа, самолет № 777, в зоната на Донецк.
3. "В-777", " "Malaysia Airlines", се разби в Украйна, до границата с Русия.
4. "В-777", " "Malaysia Airlines", 280 пътници. Разби се в Донецк, Украйна.
5. Киевските власти се опитват да представят това, сякаш е нападение на про-руските опълченци.
6. ВНИМАНИЕ! Може би "Боинг 777" в Украйна е бил свален. 280 пътници!
7. Ето, Киев постигна това, което искаше да постигне!
8. В Киев отново нахлуха в диспечерската кула на летището.
9. Потвърждение: самолетът "В 777" изчезна от радарите внезапно, без съобщение за някакви аномалии.
10. Самолетът е свален, това не е авария.
11. Киев постигна това, което искаше. Вече споменах това в предишните си туит-постинги.
12. Тази авиокатастрофа не е съвсем обикновена. Нас, които сме в диспечерната, ни заплашват.
13. Всеки момент може да ни отнемат телефоните.
14. Преди да ни отнемат телефоните или да ме убият: той е свален от Киев.
15. Имаме потвърждение. Самолетът е свален. Киевските власти вече разполагат с информация. Свален е. Сега вече сме спокойни.
16. Какво правят чужденци в диспечерната кула? Събират информация.
17. Когато имам възможност, ще продължа да пиша.
18. Самолетът "В-777" летеше, съпроводен от два украински изтребителя - именно тогава той изчезна от радарите.
19. Ако киевските власти искат да кажат истината. Няколко минути 2 украински изтребителя летяха заедно с него. Но той не бил свален от изтребител.
20. Веднага, след като "В-777" изчезна от екраните, киевските военни съобщиха, че е паднал. Откъде знаеха това?
21. В 7.00 ч. съобщиха, че самолетът бил свален, малко по.късно чужденци нахлуха в нашата диспечерна. Чужденците са тук и сега.
22. За недоверчивите. Радарите засякоха всичко. Самолетът е свален от Киев. Всички ние знаем това, военните също.
23. Военните тук признават, че това може да са сторили други техни колеги, но не знаят кой е заповядал.
24. Военните потвърждават, че това е извършено от Украйна. Но не знаят откъде е дошла заповедта.
25. Преди няколко дни споменах, че военните искат да премахнат Порошенко. Може и така да е, заповедите идват от Тимошенко.
26. Изтребителите летяха подир самолета, и само 3 минути по-късно той изчезна. Само 3.
27. Закриват въздушното пространство.

... Карлос продължава да пише съобщения за това, което се случва.

По повод разбиването на самолета на Малайзийските авиолинии над Източна Украйна, световните агенции припомнят подобни случаи на пътнически самолети, свалени от ракети.

–  През 1973 г. „Боинг 727“ на Либийските авиолинии е прехванат и обстрелван от израелските ВВС. Самолетът се е бил отклонил и се озовал в израелското въздушно пространство поради навигационна грешка.Разбива се при принудително кацане в Синайската пустиня, загиват 103 от 113-те души на борда.

–  През 1978 г. самолет на Корейските авиолинии, изпълняващ полет Париж за Сеул, се отклонява от планирания курс и навлиза във въздушното пространство на Съветския съюз.След като е обстрелван от самолет прехващач, самолетът е принуден да кацне през нощта върху замръзнало езеро. Двама от 97-те пътници загиват от вражески огън.

–  През 1983 г. самолет на Корейските авиолинии „Боинг 747“, изпълняващ полет 007, е свален от една или повече съветски ракети въздух-въздух, след като е навлязъл случайно в съветското въздушно пространство.
Убити са всичките 240 пътници и 29-членният екипаж.

–  През 1986 г. самолет „Фокер Ф-27“ на Суданските авиолинии е уцелен след излитане в Судан Южен от ракета, изстреляна от бунтовническата суданска Народна освободителна армия.Загиват всичките 65 души на борда.

–  През 1988 г. полет 655 на Иранските авиолинии е свален от ракета земя-въздух, изстреляна от американския военен кораб „Винсънс“. Убити са всички на борда – 274 пътници и 16 души екипаж. Американският флот казва, че самолетът – „Ербъс А300“ – е бил взет погрешка за изтребител на иранските ВВС.

–  През 1993 г. при подход за кацане самолет „Туполев-154“ на грузинската компания „Ер Джорджия“ е ударен от ракета с топлинно насочване над отцепническата грузинска република Абхазия.Самолетът се разбива на пистата и се запалва. Загиват 108 от 132 души на борда.Полетът е бил чартърен, превозвал е грузински войници, които трябвало да участват в боеве около столицата на Абхазия Сухуми.

-  На 27 юли 1955 година пътническият самолет „Констелейшън-Ес“ е свален от 2 български изтребителя МиГ-15. Самолетът се разбива на възвишението Кожух при село Рупите, северно от Петрич. Всички 58 души на борда (51 пътници и седемчленен екипаж) загиват.

-  На 4 октомври 2001 г. руски пътнически самолет Ту-154 ( летял на 11 100 м височина със скорост 859 км/ч.) е свален от украинска зенитна ракета С-200 над Черно море.

Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5117 |18.07.2014 Друга версия: Боингът над Украйна може да си е паднал сам! . 54| 10512 |18.07.2014 Версия! Украинската ракета целила самолета на Путин , а не боинга . 24| 8653 |17.07.2014 Първи снимки от мястото на катастрофиралия Боинг 777 . 12| 5422 |17.07.2014 Ройтерс: Боингът е свален от ракета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads