Реклама / Ads
10| 6331 |29.03.2009 НОВИНИ

Личен въпрос проводил Киров в чужбина?

.
Първоначалната версия за отвличане беше дублирана от друга - за инсценировка. Впоследствие близките му обявиха, че Киров се обадил от чужбина.
 

 

Сагата "Отвличането на бизнесмена Киро Киров" заприлича на българската народна приказка за онзи юнак, за когото дружината му юнаци дълго умувала имал ли той глава или нямал. Взели, че попитали жена му, пък тя, след бая размисъл, стигнала до мъдрото заключение, че трябва да е имал, щом си купувал капа по Великден.

 

Без да се шегуваме с толкова сериозен факт като отвличането, трябва да напомним, че странностите около конкретния случай наистина предизвикаха подобен паралел. След като стана ясно, че президентът на фирма „Киро –Бош” е в неизвестност от петък вечерта, а цяла събота антимафиоти оглеждали къщата му в „Банкя”, откъдето се предполага, че е може би е бил отвлечен, семейството му оповести, че Киров всъщност се намирал извън страната. Ако информацията е вярна, би трябвало всички да са радостни и доволни, че не се е случило най-лошото.

 

"Свързахме се с баща ми, той е в чужбина по личен въпрос," каза снощи синът на бизнесмена - Иван Киров. Добави, че баща му се обадил, но не бил длъжен да обяснява защо е там. Сигурно е така, но пак вчера прокурор Пламен Панайотов заяви, че основната версия за изчезването на Киров е отвличане. Бизнесменът бе обявен за общодържавно издирване и бе образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Сутринта пък дъщерята на Киров Силвия Басева, извести, че за баща й откуп не е искан. Впоследствие се изясни и друго - след първоначалната версия за класическото отвличане, от ДАНС установили, че самият Киров дължи крупни суми, което накарало спецполицаите да започнат работа и по версия за инсценирано отвличане.

 

Случаят с разследването е възложен на отдел „Отвличания и противодействие на терора“ към Дирекцията за борба с тежката и организирана престъпност. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6860 |29.03.2009 Отвлякоха бизнесмена Киров . 20| 5362 |05.03.2009 Двойно увеличение на глобите за шофьори-нарушители . 3| 4990 |05.03.2009 Едно бреме по-малко. ДКЕВР отказа увеличението на тока . 23| 5047 |20.02.2009 Имало увеличение на престъпността, но не било "бум"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads