Реклама / Ads
12| 6054 |30.12.2010 НОВИНИ

Лидер от ГЕРБ мами църковно настоятелство

.
Росен Тимчев
Срещу лидера на ГЕРБ в Сапарева баня Росен Тимчев бе образувано досъдебно производство за измама от Районна прокуратура - Дупница. Разследването е по сигнал на църковното настоятелство на катедралния храм в Сапарева баня, в който се съобщава, че храмът е ощетен с над 5000 лева.
 

Според твърденаията на настоятелите в качеството си на обществено ангажирана личност и водач на управляващата партия в курортния град Росен Тимчев публично поел ангажимента, че ще издейства 30 000 лв. от Комитета по вероизповеданията в София, за да се построи гробищен парк в града. За целта отец Вергил му дал банковата сметка на храма, за да бъдат преведени парите. Повече от 4-5 месеца отецът и настоятелите чакали да пристигнат парите, но когато в края на годината трябвало да представят фактурите и направили проверка, установили, че 5000 лева са пристигнали не на сметката на църковното настоятелство, а на личната сметка на Росен Тимчев.

Лично разговарях с шефа на УниКредит Банк в Сапарева баня и той ми съобщи, че парите от Комитета по вероизповеданията в размер на 5000 лева са получени на личната сметка на Росен Тимчев. Парите са изтеглени с кредитната му карта и в сметката му са останали само 20 лева, обясни шефът на прокуратурата в Дупница Величка Шопова.От постъпката на Росен Тимчев са възмутени всички жители на Сапарева баня, част от които са поискали лична среща с Шопова. Това е грях, заявили те на обвинител  номер 1 на Дупница.

В случая става дума за измама чрез въвеждане и поддържане на заблуда с користни подбуди. Измамата е престъпление против собствеността, каза прокурор Шопова.

Росен Тимчев е човекът с най-големите претенции в град Сапарева баня за “чисти ръце” в политиката и опонент номер 1 на сега действащата кметска управа с претенцията да поеме ръководството на курортния град на местните избори догодина. Срещу него се очаква да бъде повдигнато обвинение със заплаха до 8 години лишаване от свобода. Любопитното е, че майката на Р. Тимчев - д-р Константа Тимчева, беше наградена с приз “Лекар на годината”, което още повече усилва срама от постъпката на сина й, коментират в Сапарева баня.(Струма)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4894 |20.12.2010 Магистър по математика стана лидер на БСП - Пловдив . 5| 4843 |20.12.2010 Поне един чужд лидер бил директен по дипломатическия казус . 37| 5558 |23.11.2010 МВР преброи 223 лидери на престъпни групи . 7| 5216 |23.11.2010 Областен лидер на ДПС урежда сина си във фирма на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads